Fire menn dømt for smugling av 12 kilo kokain

Dømt til mellom fem og tolv år i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen ble et narkotikaparti på 12 kilo kokain fraktet fra Nederland til Norge søndag 17. oktober 2010. Smuglingen skjedde ved hjelp av en personbil som ble kjørt av én eller flere personer som politiet ikke vet hvem er. Fire menn som politiet mener utgjør en organisert smuglergruppe, ble tiltalt i saken 11. august i år. Tirsdag ble dommene mot dem forkynt i Oslo tingrett.

Hovedmann Retten mener at en 36 år gammel utenlandsk statsborger har vært hovedmann i gruppen. Han er dømt til tolv års fengsel, med fradrag for 348 dager som han har tilbrakt i varetekt. 36-åringen kom tilbake til Norge i 2010 etter tidligere å ha vært varig utvist siden 2006, men retten mener dette ikke har betydning for straffutmålingen. Retten mener mannen har vært hovedmann og organisator.

En 34 år gammel norsk statsborger fra Serbia er også dømt til tolv års fengsel. Han får fradrag for 345 dagers opphold i varetekt. Retten mener 34-åringen har vært en sentral medvirker i gruppen.

- Assisterte Den tredje personen som er dømt, er en 36 år gammel norsk statsborger fra Kosovo. Han er ilagt en straff på åtte år og seks måneders fengsel, og får fradrag for 113 dagers varetekt. Også hans rolle har vært sentral, mener retten.

Den fjerde personen er en 41 år gammel mann som er dømt til fem års fengsel. Han får 346 dagers fradrag for tiden han har tilbrakt i politiets varetekt. Retten mener han assisterte gruppen, uten at han var med på planlegging eller organisering.

(NTB)