Fire menn dømt til fengsel for kirkekunst-tyveriet

Stjal millionmaleri fra Larvik kirke.

KOM TIL RETTE: Politiinspektør Magnar Pedersen (t. v) og politistasjonssjef Gunnar Orskaug med maleriet «La de små barn komme til meg» som ble stjålet fra Larvik kirke natt til søndag 8. mars.  Foto: Politiet/SCANPIX
KOM TIL RETTE: Politiinspektør Magnar Pedersen (t. v) og politistasjonssjef Gunnar Orskaug med maleriet «La de små barn komme til meg» som ble stjålet fra Larvik kirke natt til søndag 8. mars. Foto: Politiet/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Fire menn er dømt til fengsel i mellom to år og tre måneder og opp til tre år for tyveriet av et uvurderlig maleri fra Larvik kirke, melder NTB.

Kunsteksperter har anslått verdien av maleriet til rundt 20 millioner kroner.

De fire tiltalte avga uforbeholdne tilståelser og ble mandag dømt i tilståelsesdommer i Larvik tingrett. Straffene er lavere enn påstandene fra aktor.

Maleriet ble stjålet natt til søndag 8. mars, da tyvene banet seg vei inn i kirken ved å bryte opp et vindu og sette en stige opp mot ytterveggen.

En 44 år gammel mann, som opprinnelig kommer fra Makedonia, innrømmet tidligere i år tyveriet.

Han erkjente også at han rekognoserte i kirken under nattverden den 15. februar. En liten måned senere var han altså med på å stjele millionmaleriet «La de små barn komme til meg».

Bildet som ble stjålet fra Larvik kirke natt i mars var ikke boltet fast eller sikret på annen måte. Det svært verdifulle maleriet var heller ikke verdiforsikret.

Maleriet er laget av Lucas Cranach den eldre, en tysk renessansemaler som levde fra 1472-1553. Det har hengt i Larvik kirke siden 1677. Etter tyveriet er det kommet mye kritikk for at bildet var for dårlig sikret.

(Dagbladet.no/NTB)