DREPT I LEILIGHETEN: Ungdommer legger ned lys og blomster ved åstedet i Fredensborgveien. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DREPT I LEILIGHETEN: Ungdommer legger ned lys og blomster ved åstedet i Fredensborgveien. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Fire menn fremstilles for varetekt etter drapet på Fredensborg

Foreløpig ikke bestemt om den siktede kvinnen (18) skal fremstilles for varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To norske og to svenske menn, som er siktet for drap eller medvirkning til drap etter at en svensk kvinne ble funnet knivdrept i en leilighet på Fredensborg i Oslo natt til tirsdag, fremstilles for varetekstfengsling fredag, opplyser politiet.

Når det gjelder den 18 år gammel kvinnen, som er søster med de to norske siktede, er det ikke tatt noen endelig beslutning for om hun skal fremstilles for fengsling.

Kvinnen er siktet for å ha skjult sin 25-årige bror, som i likhet med de tre andre mennene er siktet for drap eller medvirkning til drap.

- Hun nekter straffskyld, sier hennes advokat Arne Gunnar Aas.

Om hennes forhold til de to svenske mennene som er siktet sier han:

- Det jeg kan si er at hun har forklart seg om begge.

- Menneskeglad og åpen En av de fire mennene, en svensk 28-åring, har under avhør tilstått at det var han som drepte kvinnen. Hennes mannlige samboer ble hardt skadd under knivangrepet, og ligger nå på sykehus.

- Han har forklart politiet hva som skjedde, og erkjent at det er han som er gjerningsmannen, sier 28-åringens forsvarer Johnny Veum.

De tre andre siktede mennene nekter alle straffskyld.

Vennene til den drepte kvinnen beskriver henne som en veldig glad og positiv jente.

- Hun var en flott person. Livsglad og veldig smart. Alle i vennegjengen er sjokkerte, og synes det er så rart at hun skal ha vært redd. Hun var en veldig menneskeglad, åpen, og lite redd person, sier en god venninne som har bodd med den drepte kvinnen tidligere.

- Hun var verdens nydeligste jente. Dette er så fælt, sier en annen venninne.

Flere av vennene understreker at de ikke kjenner seg igjen i fremstillingen om at drapet skal være en hevn på grunn av narkotika.

- Hevn Dagbladet får opplyst at politiet jobber ut fra følgende teori: Angrepet på den avdøde kvinnen og hennes samboer, som også ble knivstukket og ligger hardt skadd på sykehus, var et hevnoppgjør.

Bakgrunnen skal være en langvarig konflikt mellom samboerparet og de siktede om penger, hasj og marihuana. Dagbladet får bekreftet at de involverte har tilknytning til et narkomiljø.

Alle de drapssiktede har sittet i lange avhør, og har ifølge Dagbladets opplysninger forklart seg til dels sprikende og motstridende til etterforskerne.