Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire menn i kampsportmiljø siktet for kidnapping

Mann med B-gjengtilknytning ble kidnappet i bil. «Fight club» knyttes til Hells Angels.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire menn fra Sandefjord på 21, 31, 25 og 31 år ble i går pågrepet i en samordnet politiaksjon og siktet for frihetsberøvelse.

Bak lukkede dører i Oslo tingrett i dag ble mennene besluttet varetektsfengslet i to uker med brev og besøksforbud.

I tillegg jakter politiet ennå på ytterligre minst én mann etter frihetsberøvelsen, som skjedde for fem måneder siden.

Holdt fanget Etter det Dagbladet erfarer skjedde selve frihetsberøvelsen sør for Oslo 16. desember i fjor. Da skal flere av de siktede ha kommet i bil og slått til mot en norskpakistaner.

Han ble effektivt tvunget med i bilen, før han skal ha blitt kjørt sørover og holdt fanget og mishandlet i et sted i Vestfold i flere  timer.

Mannen som ble kidnappet har relasjoner til B-gjengmiljøet i Oslo, uten selv å være noe sentralt medlem. De siktede mennene er imidlertid ikke norskpakistanere.

De fire har etter det Dagbladet får opplyst vært tilknyttet samme, spesielle kampsportmiljø på Østlandet. Flere regnes som medlemmer av en «Fight Club» i Norge som skal ha koblinger til Hells Angels-miljøet, der noen av de siktede også har flere venner.

Politiet undersøker om de veltrente sandefjordmennene har blitt leid inn av kriminelle i Oslo for å skremme norskpakistanere til å betale gjeld, men motivet for kidnappingen skal ikke være ferdig etterforsket.

Noen av de siktede er tidligere straffedømt, en av dem i en pengeutpressingssak.

Langvarig etterforskning  Saken har vært etterforsket av Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt siden desember i fjor, og politiaksjonen i går var  nøye planlagt.

- Jeg kan bekrefte at politiet i går pågrep fire personer i forbindelse med en alvorlig kidnappingssak. Etterforskningen har vært omfattende og har pågått i lang tid. Saken er imidlertid av en slik karakter at vi ennå ikke kan gå ut med detaljer, sier etterforskningssjef John Roger Lund ved Seksjon for organisert kriminalitet, til Dagbladet.

Han opplyser at de fengslede mennene ennå ikke er avhørt slik politiet har ønsket, og at flere pågripelser kan stå for tur.

- Det er riktig at vi er på jakt etter flere personer, sier Lund

- Uskyldige De siktedes advokater ville i dag ikke uttale seg om innholdet i saken.

- Klienten min er helt klar på at han er uskyldig i denne saken. Forøvrig vil jeg ikke uttale meg av hensyn til etterforskningen, sier advokat Jon Anders Halse, forsvareren til en siktet 31-åring, til Dagbladet.

Advokat Tom Barth-Hofstad, forsvareren til 21-åringen, opplyser at kampsportutøveren anker fengslingskjennelsen.

- Han erkjenner ikke straffskyld. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Barth-Hofstad.

Det samme sier advokat Jørn Mejdell Jakobsen, forsvarer for  25-åringen.

- Min klient begjærte seg løslatt og anker kjennelsen.

LANGVARIG ETTERFORSKNING: John Roger Lund ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt bekrefter at fire menn er pågrepet i saken, men vil ikke gå inn på omstendighetene rundt kidnappingen. Foto: Morten Holm / SCANPIX
LANGVARIG ETTERFORSKNING: John Roger Lund ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt bekrefter at fire menn er pågrepet i saken, men vil ikke gå inn på omstendighetene rundt kidnappingen. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media