Fire menn rømte fra kapret fly

Fire besetningsmedlemmer flyktet i natt ut gjennom et vindu av det kaprede passasjerflyet som står på Stansted flyplass i Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kaprerne er i ferd med å miste motet, skal kapteinen for det kaprede flyet ha sagt over telefon til direktøren for det afghanske flyselskapet Ariana. Kapteinen navngis som Sayed Nabi.

Nabi og tre andre besetningsmedlemmer klarte i natt å flykte fra flyet. De fire klatret ut gjennom høyre vindu i cockpiten.

Mennene brukte et tau eller en kort stige for å komme seg ned på bakken, før de løp mot politiet og sikkerheten, melder nyhetsbyrået AP. Det er foreløpig usikkert hvilke konsekvenser flukten vil få for de passasjerene som fortsatt sitter innesperret i flyet.

Ariana Boeing 727 var på vei fra Afghanistans hovedstad Kabul til den nordlige byen Mazar-e-Sharif. Kaprerne tvang flyet til å skifte retning mot England, der det ankom tidlig mandag morgen.

Forhandlingene har vart i to dager, og britisk politi er optimistiske med tanke på løslatelse for de mer enn 150 gislene som er igjen i flyet. 21 av disse er barn.

Det spekuleres i at kapringen er et forsøk på å få frigitt Ismail Khan, en tidligere afghansk lokal politiker som nå sitter i fangenskap hos Taleban. Det er også mulig at kaprerne vil søke politisk asyl i Storbritannia. Så langt har kaprerne ikke kommet med noen formelle krav.

- Det kan høres utrolig ut, men det er mye som skal diskuteres, sier John Broughton for britisk politi.