Fire menn siktet for drap på svensk kvinne i Oslo

Kvinnens samboer er hardt skadet. To menn ble pågrepet under politiets pressekonferanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet holder nå pressekonferanse om nattas drap på Fredensborg i Oslo. En 22 år gammel svensk kvinne ble drept, og hennes samboer ligger nå hardt skadet på sykehus.

- Kvinnen ble funnet innendørs, og han er funnet utendørs. Det er en relasjon mellom mannen som er skadet og avdøde, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid på pressekonferansen nå i ettermiddag.

Lippestad forsvarer Hun forteller at den skadde mannens tilstand er «stabil», og at politiet håper snart å kunne få noe ut av å samtale med ham.

To personer på henholdsvis 25 og 26 år ble i natt pågrepet og siktet.

- De sitter i avhør nå, sier Metlid til Dagbladet.

Den ene av disse er svensk, den andre norsk. Geir Lippestad og Jens Ove Hagen er oppnevnt som forsvarere.

Den døde kvinnen er foreløpig ikke formelt identifisert, men deler av hennes familie i Sverige er orientert, opplyser Metlid på pressekonferansen.

Saken har vakt oppsikt i Sverige; flere svenske medier er til stede under politiets orientering.

Nye pågrepne Like etter pressekonferansens avslutning kommer imidlertid Metlid tilbake og orienterer pressen om at ytterligere to menn er pågrepet - mens pressekonferansen har pågått.

- De ble pågrepet på en adresse i Oslo, sier politioverbetjenten.

Overfor Dagbladet vil hun ikke utdype hvem disse mennene er. Hun opplyser imidlertid at det er avhør og andre etterforskningsskritt som har ført fram til pågripelsene.

Forhistorie Politiet fikk melding om drapet klokka 01.20. Metlid forteller at naboer og personer som var i området da politiet kom til stedet i natt, har gitt nyttig informasjon.

- En rekke personer har gitt verdifull og viktig informasjon til politiet, sier Grete Lien Metlid.

På bakgrunn av dette mener politiet at det ligger en forhistorie bak drapet. Denne vil hun ikke gå nærmere inn på.

- Vi tror ikke det er en tilfeldig leilighet eller tilfeldige ofre, sier Metlid - som ønsker at folk som kan sitte med relevante opplysninger, fortsetter å melde seg.

Overfor Dagbladet vil hun ikke si noe om hendelsene kan knyttes til et spesielt miljø. Det er foreløpig uklart når de pågrepne blir framstilt for fengsling.

Hørte skriking Politiet fortalte i natt at de ble utkalt til et innbrudd på adressen. Da de kom fram, fant de den døde kvinnen og den hardt skadde mannen, som ble kjørt til sykehus med livstruende skader. Han er nå stabil.

En rekke vitner er avhørt i saken. Dagbladet snakket i natt med en 23-årig forbipasserende mann, som fortalte at han få minutter før politiet ankom, så tre personer hoppe over et gjerde og ta seg inn i bakgården.

Vitner hørte så skriking og bråk, deretter kom tre menn som antas å være de samme personene, ut igjen og la på sprang. Politiet pågrep to personer på stedet, men lette i natt etter flere gjerningsmenn.

Det er også kommet fram at den svenske kvinnen var redd for å bo i gården, etter et innbruddsforsøk i forrige uke. Døra til åstedsleiligheten ser ut til å være brutt opp.