Fire menn siktet for voldtekt av 19 år gammel mann på asylmottak i Vestfold

Skal ha filmet da 19-åring ble utsatt for vold og overgrep.

HUSET TUSEN ASYLSØKERE: Fram til 18. desember i fjor, huset Oslofjord Convention Center på Brustad i Stokke omkring tusen asylsøkere. 4. desember i fjor, skal en 19 år gammel mann ha blitt voldtatt og utsatt for vold på mottaket.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HUSET TUSEN ASYLSØKERE: Fram til 18. desember i fjor, huset Oslofjord Convention Center på Brustad i Stokke omkring tusen asylsøkere. 4. desember i fjor, skal en 19 år gammel mann ha blitt voldtatt og utsatt for vold på mottaket. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire menn, tre i 20-åra og én i 40-åra er siktet for voldtekt eller medvirkning til voldtekt og grov kroppsskade eller medvirkning til dette.

Overgrepene mot en 19 år gammel mann skal ha skjedd på transittmottaket Oslofjord Convention Center på Brunstad i Stokke i Vestfold i desember.

Hendelsen ble omtalt som en voldepisode i desember. Der kom det fram at 19-åringen fikk alvorlige, men ikke livstruende skader da tre personer slo og sparket ham fredag 4. desember i fjor. Han ble da lagt inn på Sykehuset Vestfold.

Tre av de fire siktede er asylsøkere til Norge, disse har sittet varetektsfengslet siden desember. Den fjerde siktede ble pågrepet i Stockholm i går ettermiddag etter en arrestordre fra norsk politi. Mannen i 20-åra har lovlig opphold i Sverige og har siden i går sittet i arresten i Stockholm-bydelen Södermalm. Han er begjært utlevert til Norge. Både de siktede og den fornærmede er syrere.

Filmet voldtekt Også den fornærmede 19-åringen er asylsøker.

- Det er blitt foretatt lange avhør av alle de siktede, og det vil også bli foretatt rettslige avhør. Vi sitter på film av overgrepene, som siktede selv har filmet, sier politiadvokat Lise Dalhaug ved Felles kriminalseksjon i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer