Fire menn tatt - ranet norsk diplomat

Belgisk politi har arrestert fire personer for å ha ranet, mishandlet og terrorisert en norsk diplomat utenfor Brussel 8. mars. De risikerer å bli tiltalt for tortur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av gjerningsmennene satt allerede bak lås og slå for andre forbrytelser i Brussel. Den siste ble bokstavelig talt tatt på senga torsdag i sitt hjem i forstaden Ganshoren. - Den endelige siktelsen er ikke utarbeidet ennå. Det vil dreie seg om tyveri med vold og skjerpende omstendigheter, men muligens også tilfangetakelse og eventuelt tortur, sier statsadvokat Bernard Goutals i Nivelles til Dagbladet. Utenriksdepartementet vil ikke oppgi navnet på den 45 år gamle norske diplomaten.

Koder

Den norske diplomaten ble brutalt ranet og mishandlet i Waterloo, 18 kilometer sør for Brussel 8. mars. Han skulle fylle bensin på Jaguaren sin da to væpnede personer tvang seg inn i bilen, og stakk ham flere ganger med kniv. Gjerningsmennene stoppet bilen på et stille sted, tvang diplomaten ut, sparket og stakk ham med kniv i beina. Med hjelp fra to andre personer truet de til seg kodene til bankkortene og lukket ham inne i bagasjerommet på bilen.

En time seinere kom de tre ranerne misfornøyde tilbake, og slo diplomaten så han besvimte. Til slutt fikk de de riktige kodene og svindlet til seg mange tusen kroner. I mellomtida lå diplomaten i bagasjerommet. Han kom seg ut etter å ha løsnet en gummilist rundt bagasjelokket.

Ikke mafiaen

- Det er ikke snakk om noen mafia. Tre av personene har begått andre forbrytelser som tyveri og overfall, sier Goutals, som tror ranerne ble tiltrukket av Jaguaren og regnet med at det var penger å hente.

- Det er umiskjennelig vold og en svært alvorlig forbrytelse, sier Goutals som ikke vet hva straffen kan bli. Offeret er sterkt sjokkert og har snakket om fem personer. Dette blir etterforsket videre. - Vi har notert oss nyheten og er lettet, konstaterer Oda Sletnes ved den norske EU-delegasjonen.