Fire menn tiltalt for tvangsekteskap

Skal tvunget ei 16-årig jente til å gifte seg med en sju år eldre mann.

TILTALT: Statsadvokat Olav Helge Thue skriver i tiltalen mot fire menn at de forut for 1. april i 2009 tvang jenta til å svare på spørsmål, slik at hun på den måten inngikk et religiøst fundert ekteskap med en 23-åring.. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
TILTALT: Statsadvokat Olav Helge Thue skriver i tiltalen mot fire menn at de forut for 1. april i 2009 tvang jenta til å svare på spørsmål, slik at hun på den måten inngikk et religiøst fundert ekteskap med en 23-åring.. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge tiltalen ble tvangsekteskapet inngått i en gang mars i 2009 i Skedsmo kommune. Jenta var på det aktuelle tidspunktet bare 16 år.

Mannen kvinnen ble gift med, var sju år eldre. Ekteskapet skal ha blitt inngått med velsignelse fra jentas familie.

Nekter straffskyld Straffesaken mot de fire mennene på henholdvis 23, 44, 47 og 49 år bygger i det alt vesentlige på jentas forklaring. Etter det Dagbladet får opplyst, har de fire tiltalte med irakisk bakgrunn i politiavhør nektet straffskyld, og stiller seg uforstående til den alvorlige tiltalen.

Statsadvokat Olav Helge Thue skriver i tiltalebeslutningen at de forut for 1. april i 2009 tvang jenta til å svare på spørsmål, slik at hun på den måten inngikk et religiøst fundert ekteskap med 23-åringen. Det var en imam, som ikke er navngitt i tiltalen, som skal ha stått for det sermonielle i forbindelse med at ekteskap ble inngått.

- Tvangen overfor jenta skjedde blant annet ved at de utnyttet hennes lave alder og psykologiske binding til sin egen familien, skriver statsadvokat Thue.

Trusler Jenta forklarer til kriminalpolitiet at hun etter hvert gjorde det klart at hun ville ut av ekteskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer