Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire menn tiltalt for tvangsekteskap

Skal tvunget ei 16-årig jente til å gifte seg med en sju år eldre mann.

TILTALT: Statsadvokat Olav Helge Thue skriver i tiltalen mot fire menn at de forut for 1. april i 2009 tvang jenta til å svare på spørsmål, slik at hun på den måten inngikk et religiøst fundert ekteskap med en 23-åring.. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
TILTALT: Statsadvokat Olav Helge Thue skriver i tiltalen mot fire menn at de forut for 1. april i 2009 tvang jenta til å svare på spørsmål, slik at hun på den måten inngikk et religiøst fundert ekteskap med en 23-åring.. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge tiltalen ble tvangsekteskapet inngått i en gang mars i 2009 i Skedsmo kommune. Jenta var på det aktuelle tidspunktet bare 16 år.

Mannen kvinnen ble gift med, var sju år eldre. Ekteskapet skal ha blitt inngått med velsignelse fra jentas familie.

Nekter straffskyld Straffesaken mot de fire mennene på henholdvis 23, 44, 47 og 49 år bygger i det alt vesentlige på jentas forklaring. Etter det Dagbladet får opplyst, har de fire tiltalte med irakisk bakgrunn i politiavhør nektet straffskyld, og stiller seg uforstående til den alvorlige tiltalen.

Statsadvokat Olav Helge Thue skriver i tiltalebeslutningen at de forut for 1. april i 2009 tvang jenta til å svare på spørsmål, slik at hun på den måten inngikk et religiøst fundert ekteskap med 23-åringen. Det var en imam, som ikke er navngitt i tiltalen, som skal ha stått for det sermonielle i forbindelse med at ekteskap ble inngått.

- Tvangen overfor jenta skjedde blant annet ved at de utnyttet hennes lave alder og psykologiske binding til sin egen familien, skriver statsadvokat Thue.

Trusler Jenta forklarer til kriminalpolitiet at hun etter hvert gjorde det klart at hun ville ut av ekteskapet.

Ifølge tiltalen førte dette til at hun ble utsatt for grove trusler fra to av de tiltalte.

- Ved trusler om å bli utstøtt fra sin familie, trusler om å bli sendt til Irak mot sin vilje og ved trusler om selvmord, tvang 23- og 47-åring henne til å bli i det religiøst funderte ekteskapet. Dette til tross for at hun ba om hjelp til å komme seg ut, ifølge tiltalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling