Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire menn varetektsfengslet for bortføringen av norsk-kypriotisk jente (3)

Politiet vet ikke hvor jenta befinner seg. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire menn er varetektsfengslet i tre dager, mistenkt for å ha bortført en tre år gammel norsk-kypriotisk jente på Kypros i går.

Alle fire ble pågrepet på den kypriotiske delen av øya. Tre av dem er greskkyprioter og henholdsvis 44, 47 og 39 år gamle. Den fjerde er en 33 år gammel syrer.

De ble framstilt for en dommer i byen Nikosia i dag, skriver lokale medier.

Etterforskerne mener at en av de fire mennene ledet bortføringen, og at jenta ble kjørt til den nordlige delen av øya etter at bilen krysset grensen til den tyrkiske delen på et sted som ikke overvåkes.

Hjemmene og arbeidsplassene til de fire mistenkte i og rundt Nikosia blir nå undersøkt. Alle benekter enhver befatning med bortføringen, men politiet beskriver pågripelsene som et viktig gjennombrudd.

Rundt klokka 15.30 opplyser kypriotisk politi til Dagbladet at de holder på å etterforske relevant informasjon i saken, og at de ikke vet hvor jenta eller den norske faren befinner seg.

- Faren har datteren

En polititjenestemann sa i retten i dag at barnets 49 år gamle norske far har sendt en e-post til den gresk-kypriotiske moren og sagt at datteren er trygg og har det bra og at han snart vil ta henne med seg til Norge.

Politiet på Kypros sier imidlertid til Dagbladet i ettermiddag at de ikke kan bekrefte hvorvidt dette er sant eller ikke, selv om det ble presentert for retten.

Jenta ble også forsøkt bortført fra Kypros i februar i fjor. Tre nordmenn var da mistenkt for å ha forsøkt å bortføre henne på oppdrag fra faren.

Kripos ble varslet gjennom Interpol torsdag morgen og bistår kypriotisk politi. Tyrkisk-kypriotisk politi undersøker biler ved alle grensepasseringer og innfartsveier, inkludert flyplassen Ercan Havalimani.

Arrestordre på faren

Det er utstedt en internasjonal arrestordre på jentas far gjennom Europol og det er distribuert bilder av ham til kypriotiske medier. Interpol har i tillegg publisert et bilde av den bortførte jenta som fyller 4 år til helga.

Også en europeisk arrestordre skal være utstedt i saken, ifølge kypriotisk politi.

Den norske faren bekreftet torsdag at han er sammen med datteren.

- Han har opplyst at han er gjenforent med datteren og at de har det bra, sa farens advokat, Morten Engesbak, til Dagbladet torsdag.

Advokaten har ikke villet kommentere saken i dag.

Det var torsdag morgen kypriotisk politi opplyste til TV 2 at jenta ble bortført av maskerte menn idet hun kom til barnehagen i Nikosia sammen med sin mor. Ansatte forsøkte å stanse kidnapperne, som forsvant i en svart Range Rover uten skilter.

Politiet har beslaglagt bilen til den 33 år gamle syreren, som er lik den som ble brukt under bortføringen. Politiet vet imidlertid ikke om den er identisk.

(NTB/Dagbladet)