Fire mennesker fortsatt savnet

Deriblant to eldre kvinner på Nordmøre. Turgåer ved Stjørdal funnet i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Turgåeren som siden 15.50-tida i går ettermiddag har vært isolert på fjelltoppen Skarvan øst for Stjørdal, ble i 02-tida natt til søndag båret ned de bratteste hengene av fem redningsarbeidere.

En ventende båndvogn skal frakte turgåeren videre ned fra fjellet, opplyser operasjonsleder Morten Evensen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Turgåeren har brukket ankelen, men skal ellers være i god form.

Kritisk på Nordmøre

Redningsaksjonen var lenge hindret av ekstreme værforhold, og verken luftambulansen eller Hovedredningssentralen Sør-Norges Sea King-helikopter klarte i går kveld å ta seg inn til området.

Redningsleder Ola Vaage ved HRS Sør-Norge bekrefter til Dagbladet.no at de øvrige leteaksjonene i Midt-Norge ennå ikke har gitt resultater.

Særlig kritisk er det på Nordmøre, der to kvinner på henholdsvis 86 og 88 år er savnet. Leitinga foregår fortsatt i området rundt Hamnesfjorden i Surnadal.

NTB melder at mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder og Sivilforsvaret er satt inn i søket, og at det regner og blåser kraftig i området.

EKSTREMVÆR: Meteorologisk institutt sendte ut ekstremvarsel for områdene Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag i går ettermiddag. Men også i andre deler av landet har vinden vært kraftig - som her, i Søgne i Vest-Agder. Foto: TOR ERIK SCHRØDER / SCANPIX
EKSTREMVÆR: Meteorologisk institutt sendte ut ekstremvarsel for områdene Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag i går ettermiddag. Men også i andre deler av landet har vinden vært kraftig - som her, i Søgne i Vest-Agder. Foto: TOR ERIK SCHRØDER / SCANPIX Vis mer

- Det er her jeg er mest bekymret, fordi været også begynner å bli verre der. I Meråker er de savnede litt yngre, og jeg håper vi klarer å finne dem ved hjelp av bakkemannskapene, sier Vaage.

Fortsatt søk i Meråker

I Meråker pågår fortsatt letingen etter to menn i 30-40-årsalderen, som ble meldt savnet i går ettermiddag klokken 18.51. De to, som skal være erfarne turgåere, var på en såkalt sekstopperstur, der planen var å bestige seks fjelltopper på over 1000 m.o.h.

På et tidspunkt skilte de lag med de to andre i gruppa, og har ikke vært sett siden.

Ifølge operasjonsleder Morten Evensen ved Nord-Trøndelag politidistrikt vil leitinga fortsette med uforminsket styrke utover natta.

- Det er etablert lys- og lytteposter ute i terrenget i det aktuelle området. Samtidig planlegger vi morgendagen, og en eventuell opptrapping. Været er tilsynelatende pent, men det er hustrig og bitende kaldt, sier Evensen, som understreker at de to savnede etter sigende er godt kledd.

• Sjekk været for hele landet på www.dagbladet.no/vaer

Fire mennesker fortsatt savnet