Fire mennesker fortsatt savnet

Deriblant to eldre kvinner på Nordmøre. Turgåer ved Stjørdal funnet i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Turgåeren som siden 15.50-tida i går ettermiddag har vært isolert på fjelltoppen Skarvan øst for Stjørdal, ble i 02-tida natt til søndag båret ned de bratteste hengene av fem redningsarbeidere.

En ventende båndvogn skal frakte turgåeren videre ned fra fjellet, opplyser operasjonsleder Morten Evensen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Turgåeren har brukket ankelen, men skal ellers være i god form.

Kritisk på Nordmøre

Redningsaksjonen var lenge hindret av ekstreme værforhold, og verken luftambulansen eller Hovedredningssentralen Sør-Norges Sea King-helikopter klarte i går kveld å ta seg inn til området.

Redningsleder Ola Vaage ved HRS Sør-Norge bekrefter til Dagbladet.no at de øvrige leteaksjonene i Midt-Norge ennå ikke har gitt resultater.

Særlig kritisk er det på Nordmøre, der to kvinner på henholdsvis 86 og 88 år er savnet. Leitinga foregår fortsatt i området rundt Hamnesfjorden i Surnadal.

NTB melder at mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder og Sivilforsvaret er satt inn i søket, og at det regner og blåser kraftig i området.

EKSTREMVÆR: Meteorologisk institutt sendte ut ekstremvarsel for områdene Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag i går ettermiddag. Men også i andre deler av landet har vinden vært kraftig - som her, i Søgne i Vest-Agder. Foto: TOR ERIK SCHRØDER / SCANPIX
EKSTREMVÆR: Meteorologisk institutt sendte ut ekstremvarsel for områdene Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag i går ettermiddag. Men også i andre deler av landet har vinden vært kraftig - som her, i Søgne i Vest-Agder. Foto: TOR ERIK SCHRØDER / SCANPIX Vis mer

- Det er her jeg er mest bekymret, fordi været også begynner å bli verre der. I Meråker er de savnede litt yngre, og jeg håper vi klarer å finne dem ved hjelp av bakkemannskapene, sier Vaage.

Fortsatt søk i Meråker
I Meråker pågår fortsatt letingen etter to menn i 30-40-årsalderen, som ble meldt savnet i går ettermiddag klokken 18.51. De to, som skal være erfarne turgåere, var på en såkalt sekstopperstur, der planen var å bestige seks fjelltopper på over 1000 m.o.h.

På et tidspunkt skilte de lag med de to andre i gruppa, og har ikke vært sett siden.

Ifølge operasjonsleder Morten Evensen ved Nord-Trøndelag politidistrikt vil leitinga fortsette med uforminsket styrke utover natta.

- Det er etablert lys- og lytteposter ute i terrenget i det aktuelle området. Samtidig planlegger vi morgendagen, og en eventuell opptrapping.

- Været er tilsynelatende pent, men det er hustrig og bitende kaldt, sier Evensen, som understreker at de to savnede etter sigende er godt kledd.

• Sjekk været for hele landet på www.dagbladet.no/vaer

Fire mennesker fortsatt savnet