Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire milliarder mer til kommunene

Regjeringen legger opp til at kommunene får en reell vekst i sine samlede inntekter på vel 4 milliarder kroner i 2001.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt vil kommunesektoren disponere 225 milliarder, ifølge regjeringens forslag. Den reelle veksten i kommunesektorens samlede inntekter vil derfor bli på nærmere to prosent.

Det legges opp til en vekst i kommunesektorens frie inntekter på omlag 1,6 milliarder kroner i forhold til anslag på regnskap 2000.

Regjeringen foreslår videre at kommunesektoren i 2001 får kompensert med omlag 3,4 milliarder kroner som en følge av ekstra kostnad knyttet til utvidet ferie og arbeidsavtalen for lærere.

Rammeoverføringene til kommunene blir foreslått redusert med omlag 4 milliarder kroner i 2001.

Rammeoverføringene vil dermed utgjøre 54,1 milliarder kroner, fordelt på 35,5 milliarder kroner til kommunene og 18,6 milliarder kroner til fylkeskommunene.

Arbeiderparti-regjeringen foreslår å bruke med penger på distriktsutbygging kommende år. Bevilgningsrammen foreslås øket med sju prosent til 2.356,5 millioner.

Nyskapning skal det også satses mer på. I budsjettforslaget foreslår regjeringen å sette 80 millioner til dette formålet neste år.

Regjeringen foreslår i sitt budsjettforslag en vekst på 30 prosent i tilskudd til boligetablering, boligutbedring og utleieboliger.

(NTB)