HACKING: Personlig informasjon om over fire millioner amerikaneren kan være havnet i feil hender etter et dataangrep. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
HACKING: Personlig informasjon om over fire millioner amerikaneren kan være havnet i feil hender etter et dataangrep. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Fire millioner amerikanske statsansatte kan være ofre for datainnbrudd

Etterforsker om angrepet kan stamme fra Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire millioner tidligere og nåværende statsansatte i USA kan være rammet av et gigantisk dataangrep, som kan ha ført til at informasjon om dem har havnet i feil hender, melder CNN.

Byrået som kontrollerer informasjon om føderalt ansatte, Office of Personnel Management (OPM), bekrefter torsdag datainnbruddet, som kan være det største på regjeringens datanettverk noen sinne.

Det er bare to uker siden angrepet, som fant sted i desember i fjor, ble oppdaget.

Ifølge CNN kan ytterligere millioner av arbeidstakere være rammet.

De siterer anonyme etterretningskilder på at man tror at kinesiske militære samler en stor database med informasjon om amerikanere.

Amerikanske etterforskere mener at dataangrepet kan spores tilbake til den kinesiske regjeringen, skriver The Washington Post.

- Vi tar alle potensielle trusler mot offentlige og private sektorsystemer på alvor, og vil fortsette å etterforske og holde dem som utgjør trusler i cyberspace ansvarlige, sier FBI i en uttalelse.

Ifølge Washington Post er det andre gang på under et år at OPM er under et stort dataangrep fra Kina.

Talsmann Zhu Haiquan ved den kinesiske ambassaden i Washington sier ifølge NTB at kineserne har lagt ned en stor innsats for å bekjempe dataangrep, og at det er vanskelig å spore slike hendelser over landegrensene.

- Å trekke forhastede slutninger og komme med hypotetiske anklager er uansvarlig og virker mot sin hensikt.