Fire millioner i fallskjerm

Konsernsjef Sverre Høegh Krohn får fire millioner i fallskjerm etter at han fikk sparken som toppsjef i Gjensidige NOR. Men om fire år - når Krohn er 60 - får han 1,4 millioner hvert år resten av livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag måtte konsernsjef i Gjensidige NOR Sverre Høegh Krohn gå på dagen. Etter styrets mening er han ikke rett person til å lede konsernet videre.

- Styrets beslutning var enstemmig. Vi trenger en leder som kan utnytte alle ressurser i konsernet. Vi fant derfor ut at det var på tide å bytte leder, sa styreformann Hans Bø til pressen tidligere i dag.

- God jobb

Det skal ikke være spesielle forhold som gjorde at Krohn måtte gå.

- Krohns avgang er et resultat av en samlet vurdering. Årsaken er ikke konsernets dårlige utvikling, sier Bø, som sier Bø har gjort en god jobb for konsernet.

Han benekter at dårlige resultater i deler av konsernet eller en for dårlige reduksjon av kostnadene er årsaken til at Krohn ble sparket på dagen. Heller ikke interne konflikter innad i selskapet er grunnen, hevder Bø.

- Lagspill har vært viktig og vil bli enda viktigere fremover. Styret kom til at Krohn er ikke rett mann til å utvikle konsernet videre, sier styreformann Bø.

Fallskjerm

I dag har Krohn en årslønn på 2 millioner kroner, og med seg får han to års etterlønn i som utbetales i løpet av de fire årene frem til at han etter avtalen skulle gå av med pensjon. Krohn er i dag 56 år, men etter han i en alder av 60 når pensjonsalderen, får han i tillegg en årlig pensjon på 1,4 millioner kroner.

Frem til han er 67 vil han derfor få utbetalt tilsammen 12,5 millioner kroner. I tillegg kommer pensjonen etter at han har nådd vanlig pensjonsalder, stadig 1,4 millioner i året.

Styreformann i Gjensidige NOR Hans Bø ønsker overfor Dagbladet å avdramatisere situasjonen:

- Summen er ikke mer enn rett og rimelig, sier Bø.

- Gjorde styret en feil da de ansatte Krohn i fjor?

- Det er helt riktig at vi ikke regnet med dette da vi ansatte ham.

Hovedtillitsvalgt i Gjensidige NOR Odd Kristian Hamborg sier han ikke vil kommentere millionfallskjermen:

- Det eneste jeg kan si, er at vi stiller oss bak styrets besutning, sier Hamborg.

<B>LYS ØKONOMISK FREMTID: </B>Sverre Høegh Krohn får millionfallskjerm etter han i dag har fått sparken som toppsjef i Gjensidige NOR.