Fire mistenkte avhørt i Madeleine McCann-saken

Alle skal være portugisiske statsborgere.

NYE AVHØR: I dag ble fire nye mistenkte i Madeleine McCann-saken avhørt av portugisisk politi. Etterforskere fra Scotland Yard var også til stede under avhørene. Foto: Reuters/Carlos Vidigal/NTB scanpix
NYE AVHØR: I dag ble fire nye mistenkte i Madeleine McCann-saken avhørt av portugisisk politi. Etterforskere fra Scotland Yard var også til stede under avhørene. Foto: Reuters/Carlos Vidigal/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To mistenkte har så langt i dag blitt avhørt av portugisisk politi i sammenheng med etterforskningen av Madeleine McCann-saken. Det skriver BBC.

De to mistenkte ble avhørt på en politistasjon i byen Faro av portugisisk politi. Etterforskere fra Scotland Yard var også til stede under avhørene, men kunne bare observere da de ikke hadde myndighet til å stille spørsmål.

Totalt fire personer skal være av interesse for politiet, og vil bli avhørt som et resultat av den siste utviklingen i saken. En utvikling som har dukket opp som et resultat av det britiske politiets fortsatte etterforskning i «Maddies» forsvinning i 2007.

Portugisiske statsborgere Ifølge BBC skal de fire mistenkte ha blitt pekt ut av britisk politi, og skal selv ha møtt opp på politistasjonen i Faro frivillig.

Så langt i dag skal altså to av de fire mistenkte ha blitt avhørt av portugisisk politi. En tredje person skal ifølge kildene BBC har vært i kontakt med lide av schizofreni, og fortsatt befinne seg på politistasjonen.

Det er ikke klart når den fjerde personen vil bli avhørt.

Alle de fire mistenkte skal være portugisiske statsborgere, men én skal ha russiske aner. De ble alle kalt inn til avhør, og ingen er blitt pågrepet i saken.

Utførte søk i juni Britisk og portugisisk politi gjennomsøkte i juni rundt 60 000 kvadratmeter terreng i nærheten av feriekomplekset hvor Madeleine McCann forsvant i Praia da Luz på Algarvekysten, blant annet ved hjelp av likhunder og bakkepenetrerende radar. De gikk også gjennom forlatte bygninger og avløpsrør. 

Det ble ikke gjort noen funn med tilknytning til saken.

Scotland Yard opplyste samtidig at de har avtalt flere søk med portugisisk politi og at disse tre søkene kun var den første fasen i en større etterforskning.

Raser mot etterforsker «Maddies» mor Kate McCann møtte tirsdag 17. juni opp i portugisisk rett sammen med mannen Gerry for å vitne i ærekrenkelsessaken de har anlagt mot Goncalo Amaral - den utskjelte etterforskeren som sto for den første, kraftig kritiserte etterforskningen av Maddie-saken.

- Vi gikk til sak på grunn av smerten Amaral har påført oss og barna våre. Amaral er ikke noe offer i dette, sa Kate McCann.

Ekteparet mener påstander Amaral har framsatt i sin bok fra 2008 har påført dem en stor, og totalt unødvendig, tilleggsbelastning, ifølgeDaily Telegraph.

I boka framsettes han grove påstander om McCann-parets påståtte rolle i tragedien - påstander som aldri er blitt bevist, og som seinere er blitt sjekket ihjel av politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer