Fire NATO-skip på vei mot Libya

Britisk folkevalgt bekrefter at britene er klare til å innlede operasjonen raskt.

 KRIGSSKIP:  Britiske krigsskip som dette har evakuert flere tusen fra Libya. I natt holder tre NATO-skip stø kurs mot det nordafrikanske landet. Foto: EPA
KRIGSSKIP: Britiske krigsskip som dette har evakuert flere tusen fra Libya. I natt holder tre NATO-skip stø kurs mot det nordafrikanske landet. Foto: EPAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge skipsovervåkingen til nettstedet Marinetraffic, som baserer sine data på AIS-informasjonen skipene sender ut, er fire krigsskip nå på vei mot Libya.

De fire skipene holder rundt 10 knops hastighet og skal i 2-tiden være like vest for Malta, med kurs mot Libya.

Det dreier seg om NATO-skip fra Storbritannia, Tyskland, Belgia og Polen. Det er ikke kjent om disse skipene er en del av angrep mot Libya som følge av gårsdagens FN-resolusjon om landet.

Dersom skipene holder samme fart som de hadde i natt, skal de ifølge marinetraffic.com være om lag 24 timer unna Libyas hovedstad Tripoli.

En britisk folkevalgt, som arbeider med forsvarssaker, bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at britiske styrker er klare til å gjennomføre luftangrep mot Libya allerede i løpet av natten.

Han ville ikke bli navngitt, siden Storbritannia ikke offisielt har bekreftet dette ennå.

Heller ikke fra Frankrike, som i går sa at operasjonene kunne iverksettes i løpet av et par timer, har det kommet noe offisielt om når operasjonene faktisk kan begynne.