Fire NATO-soldater drept i Afghanistan

Drept av veibombe.

USKADD: Borgermesteren i Kabul, Ghulam Haidar Hameedi, slapp uskadd fra et attentat der en veibombe sprengte bilen hans i stykker søndag. Foto: REUTERS/SCANPIX
USKADD: Borgermesteren i Kabul, Ghulam Haidar Hameedi, slapp uskadd fra et attentat der en veibombe sprengte bilen hans i stykker søndag. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fire soldater i den NATO-ledede ISAF-styrken ble drept i Afghanistan søndag, men nasjonaliteten deres er ikke kjent.

Soldatene ble drept av en veibombe i Nangarhar-provinsen øst i Afghanistan, heter det i en kunngjøring fra ISAF.

Taliban var raskt ute med å påta seg ansvaret for veibomben.

Nangarhar ligger langs grensa mot Pakistan, og ifølge en oversikt fra ISAF er det i hovedsak amerikanske soldater i provinsen.

Attentat

Søndag overlevde borgermesteren i Kandahar et bombeattentat, få timer etter at amerikanske styrker hevdet å ha drept fem opprørere i området.

- En sivil ble drept og seks ble såret, men borgermester Ghulam Haidar Hameedi slapp uskadd fra veibomben. Bilen han kjørte fikk skader, opplyser visepolitisjefen i Kandahar, Abdullah Khan.

Få timer før attentatet mot borgermesteren hevdet amerikanske styrker i området å ha drept fem opprørere under en operasjon i Maywand-distriktet, rundt 60 kilometer vest for Kandahar.

Detaljer om angrepet er ikke kjent, men ifølge amerikanske talsmenn ble det pågrepet tre militante afghanere under operasjonen.

Sivile

Lørdag hevdet amerikanske styrker å ha drept fem opprørere i naboprovinsen Logar, men guvernøren og politisjefen i området sier at det var en far og fire av sønnene hans - alle bønder - som ble drept.

Storbritannia mistet lørdag sin 150. soldat i Afghanistan, under et angrep mot en patrulje i Musa Qala-området nord i Helmand-provinsen. Britene har for tiden over 8.000 soldater i landet.

En fransk soldat i den NATO-ledede ISAF-styrken og fem afghanske regjeringssoldater ble drept i et angrep i Kapisa-provinsen, rett nord for Kabul, lørdag. 27 franske soldater er drept i Afghanistan, der det nå er rundt 3.300 franske soldater.

61 utenlandske soldater har mistet livet i Afghanistan hittil i år.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer