Fire nødlandinger på to uker

En MD80 SAS-maskin med 72 mennesker om bord måtte nødlande på Oslo Lufthavn Gardermoen ti minutter etter take-off i går kveld. Det er den fjerde nødlandinga til SAS på knappe fjorten dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå lover selskapet en gjennomgang av sine interne sikkerhetsrutiner. En flyvertinne merket en svidd elektrisk lukt og meldte fra til kapteinen etter ti minutter i lufta. Flyet meldte fra om avbrutt take-off, og ble møtt av tre brannbiler på flystripa på Gardermoen.

- Jeg har snakket med fire- fem av passasjerene, og de opplevde situasjonen som udramatisk, sier assisterende stasjonssjef Hallvard O. Dalsaune i SAS.

Med gårsdagens hendelse, er dette den fjerde nødlandingen til SAS på under fjorten dager. Slik var de tre forrige:

5. juli: En Fokker 50 med 23 passasjerer om bord var på vei fra Bardufoss til Evenes da det måtte returnere til Bardufoss etter bare fem minutter i lufta. Årsak: Stans på den ene motoren. 6. juli: En MD87-maskin med 66 passasjerer på vei fra Sola til Stanstead i England nødlandet på Sola 15 min. etter avgang.

Årsak: Indikasjonsfeil på den ene motoren og frykt for overoppheting. 13. juli : Et Boeing 767 fra Singapore til Bangkok måtte returnere til flyplassen i Singapore etter 10 til 15 minutters flyging. Det var 190 mennesker om bord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer