Fire nordmenn pågrepet i Thailand

Skal ha rundlurt jobbsøkende nordmenn og svensker.

PÅGREPET: De fire nordmennene skal ha rundlurt nordmenn og svensker. Foto: Sittiponh Tongchai
PÅGREPET: De fire nordmennene skal ha rundlurt nordmenn og svensker. Foto: Sittiponh TongchaiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BANGKOK (Dagbladet): Politiet i den thailandske badebyen Pattaya har pågrepet fire nordmenn og tre svensker for svindel, skriver Pattaya Daily News.

Nordmennene er to menn og en kvinne i starten av 20-årene, samt en mann i 40-årene.

De mistenkte ble pågrepet i en internettkafé, hvor de skal ha benyttet statlige telefonnumre til å ringe opp sine over 100 ofre og lurt dem til å kjøpe produkter.

—.Mange involverte I tillegg skal de ha tilbudt svindelofrene jobber, mot en agentavgift. Rett etter at pengene var blitt overført skal kontoene ha blitt lukket, det skriver den thailandske avisen.

I seks måneder skal den svensk-norske ligaen ha lurt intetanende ofre i Norge og Sverige, men da thailandsk politi stormet deres hemmelige lokaler, ble det slutt på virksomheten.

Politiets raid i Pattaya, cirka to timer sørøst for Bangkok, har blitt mye rapportert i den thailandske medier.

Sju mennesker sitter nå på politistasjonen i Pattaya, derav fire nordmenn og tre svensker. Ytterligere åtte utenlandske personer og en rekke thailendere antas også å være involvert. I morgen blir saken sendt til retten for å gi utvidelser av varetekt mens etterforskningen pågår.

—.Dette er en stor begivenhet. De har svindlet for millioner, sier journalist Boonlua Chatree til Dagbladet.

Tipset av ambassaden De mistenkte nordmennene, som alle skal være fastboende i Pattaya i Thailand, skal ha klart å svindle til seg rundt to millioner kroner, og er siktet for å ha jobbet uten arbeidstillatelse, noe alle nekter for.

Fra en hemmelig operasjonssenter på et charterhotell i Pattaya, hadde de tilgang til kraftige datamaskiner og internettbaserte-telefoner.

Rundt 10 millioner baht eller 2 millioner kroner skal ligaen klart å lokke ut av de intetanende ofrene før politiet fikk tak i dem.

— De ble tipset av den norske og den svenske ambassadene, som har fått flere klager fra ofrene i Skandinavia, sier Boonlua Chatree.

BESLAG: Politiet har gått gjennom nordmennenes pc-er. Foto: Sittiponh Tongchai
BESLAG: Politiet har gått gjennom nordmennenes pc-er. Foto: Sittiponh Tongchai Vis mer