Fire norske soldater drept av veibombe

- Dyp sorg, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| • Har du informasjon om angrepet mot de norske soldatene? Send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Fire norske soldater er bekreftet drept etter at en veibombe eksploderte i Faryab-provinsen nord i Afghanistan i ettermiddag.

— Det er med dyp sorg jeg har mottatt meldingen om at vi har mistet fire soldater i tjeneste i Afghanistan. Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de pårørende, som i dag har lidt et uerstattelig tap. Mine tanker går også til de dreptes kolleger og kamerater, sier statsminister Jens Stoltenberg til NTB.

Forsvarssjef Harald Sunde og forsvarsminister Grete Faremo holdt klokka 00.30 i natt en pressekonferanse om det som er den verste enkelthendelsen for norske styrker i Afghanistan siden oppdraget startet.

- Det er med dyp sorg vi i dag har mistet fire av våre beste soldater. Våre tanker går til de pårørende og medsoldater. I dag ble Norge rammet hardt. Tapet gjør dypt inntrykk på oss alle. Dette er tungt, og det minner oss om risikoen vi står i, sier forsvarsminister Grete Faremo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer