- Fire nye kloner på vei

Et lesbisk par og foreldre som har mistet sine barn skal få kloner innen et par uker, hevder gruppa Clonaid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Babyen som ble født i går skal dra hjem til sine foreldre innen tre dager.

Forskningssjefen i Cloneaid, Brigitte Boisselier, sier at barnet er en klone fra en 31-år gammel amerikansk kvinne. Kvinnen donerte DNA til kloningen, og fikk embryoet som ble laget plassert i sin livmor.

Om det stemmer er babyen en eksakt genetisk kopi av mora.

Ingen navn er avslørt, og heller ikke i hvilket land babyen er født. Boisselier hevder at kloningen ble i gangsatt fordi kvinnens ektemann var steril.

- Babyen er i god form. Foreldrene er glade. Jeg håper dere kan huske dem når dere snakker om denne babyen. Og at den ikke omtales som et monster, som et resultat av noe motbydelig, sier forskeren til AP.

Men Boisselier kom ikke til dagens pressekonferanse med noe som helst bevis som kan støtte opp under påstanden om at gruppa hun representerer har laget en klone. Selv hevder hun at de skal presentere DNA-beviset på det innen ni dager. Og at det kommer mange flere klonebabyer.

Boisselier sier at hun venter fire nye babykloner i nær framtid.

En fra USA, en i Europa og to i Asia. Disse skal fødes innen et par uker, sier forskeren. To av parene bruker celler som har blitt tatt ut av deres egne barn før de døde. Disse vil da få nye barn helt identiske med de som har gått bort. Et annet ventende foreldrepar er to lesbiske kvinner, forteller Boisselier.

Parene skal ikke ha betalt Clonaid noe for kloningen, men noen har investert i gruppa.

I januar har Boisselier planer om at det skal komme 20 nye klonebabyer.