Fire nye pågripelser i fransk partiskandale

I Sarkozys parti.

- VET INGENTING: Ytterligere fire personer er pågrepet i forbindelse med svindelsaken mot det franske opposisjonspartiet UMP, partiet til tidligere president Nicolas Sarkozy. Sarkozy sier han ikke har visst om noe av dette. Han ble selv tidligere i år etterforsket for korrupsjon - men saken er henlaght. Foto: Lars Eivind Bones
- VET INGENTING: Ytterligere fire personer er pågrepet i forbindelse med svindelsaken mot det franske opposisjonspartiet UMP, partiet til tidligere president Nicolas Sarkozy. Sarkozy sier han ikke har visst om noe av dette. Han ble selv tidligere i år etterforsket for korrupsjon - men saken er henlaght. Foto: Lars Eivind BonesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere fire personer er pågrepet i forbindelse med svindelsaken mot det franske opposisjonspartiet UMP, partiet til tidligere president Nicolas Sarkozy.

De fire ble pågrepet og satt i varetektsfengsel mandag morgen, opplyser politiet.

Pågripelsene skjer en uke etter at Sarkozy kunngjorde at han trer inn i fransk politikk igjen.

En av de pågrepne er Bastien Millot, tidligere sjef for eventselskapet Bygmalion.

Politiet etterforsker anklager om at Bygmalion, på oppdrag fra flere i ledelsen i UMP, trykket opp falske fakturaer for å dekke over partiets store kostnadsoverskridelser under Sarkozy valgkamp foran presidentvalget i 2012.

Sarkozy sier han ikke har visst om noe av dette. Han ble selv tidligere i år etterforsket for korrupsjon, men saken mot ham ble i forrige uke henlagt like etter at han kunngjorde sitt politiske comeback.

(NTB)

I TRØBBEL: Bastien Millot - her med sin advokat Florence Rault. Arkivfoto: AFP / NTB Scanpix
I TRØBBEL: Bastien Millot - her med sin advokat Florence Rault. Arkivfoto: AFP / NTB Scanpix Vis mer