Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire nye uker for Gamal

Drapstiltalte Gamal Hosein ble i ettermiddag varetektsfengslet i fire nye uker. Drapstiltalte Gamal Hosein ble i ettermiddag varetektsfengslet i fire nye uker. Politiet begjærte åtte nye ukers varetekt, mens Hoseins forsvarer, John Christian Elden, begjærte løslatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hosein (36) har blitt fenglset for fire og åtte uker av gangen tidligere.

Tidligere har politiet brukt muligheten for bevisforspillelse som argument for å holde Gamal Hosein i fortsatt varetekt. Men nå er hovedgrunnen at de frykter at Hosein rømmer landet hvis han slipper ut.

Selv har den drapstiltalte tobarnsfaren sagt at han ikke vil flykte på grunn av barna og fordi han er uskyldig.

Forhørsretten brukte lang tid på å avsi dagens dom. Hosein ble framstilt kl. 10.00. Dommen kom seks timer seinere.

- Det er ikke en sak med klar løslatelse eller klar fengsling. Dommeren må se på bevismaterialet, sa Elden til Dagbladet.no.

Politiet venter på et vitneavhør som skal gjøres i Israel. Retten har tidligere gitt uttrykk for at hvis Hosein skal varetektsfengsles videre, må avhøret bli gjort i Israel, slik at det kommer noe nytt i saken.

Retten var skeptisk

Sist politiet begjærte fortsatt fengsling, uttrykte Agder lagmannsrett skepsis til fortsatt fengsling. Retten ga uttrykk for en viss tvil om bevisene er gode nok til å få Hosein dømt i en rettssak.

Det satte en støkk i politiet.

Hele Norges coronakart