Fire nye ukers varetekt i gamblingsaken

Utarbeidet minst sju falske fakturaer på til sammen 27 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har gjort funn på 65-åringens datamaskin som påtalemyndigheten mener kan knyttes til straffbare handlinger, skriver Agderposten.

- Etter vår oppfatning har han utarbeidet minst sju falske fakturaer på til sammen 4,5 millioner dollar, eller 27 millioner kroner, som han overførte til en konto i Sveits, sa aktor Leif Aleksandersen til avisen før retten ble satt torsdag morgen.

Aktor fikk medhold i sin påstand om fortsatt fengsling av 65-åringen etter at siktelsen nå er utvidet. 65-åringen er ilagt brev- og besøkskontroll av hensyn til fare for bevisforspillelse.

Mannen har allerede tilbrakt en måned i varetekt, siktet for grovt heleri av nærmere 30 millioner kroner. Hans svigerinne er siktet for grovt heleri i samme sak, men hun er løslatt fra varetekt.

ARRESTERT:  Den eldste av de to brødrene, med tilnavnet «The clam eater» (muslingspiseren). Politiet mener han og broren (under), som begge er registrert med eiendom i Norge har vært ledere i en internasjonal, voldelig gamblingring, drevet fra Lima i Peru. Foto: FBI
ARRESTERT: Den eldste av de to brødrene, med tilnavnet «The clam eater» (muslingspiseren). Politiet mener han og broren (under), som begge er registrert med eiendom i Norge har vært ledere i en internasjonal, voldelig gamblingring, drevet fra Lima i Peru. Foto: FBI Vis mer

En 40 år gammel mann som er nevø av 65-åringen, og som bodde store deler av oppveksten i Tvedestrand, er fortsatt varetektsfengslet i Los Angeles i samme sak. Det er også 40-åringens bror, som sitter i varetekt i Oslo.

Saken ble kjent 19. juni da FBI aksjonerte mot 17 personer i USA og tre i Norge.

Norsk og amerikansk påtalemyndighet mener de involverte skal ha tjent millioner av kroner på ulovlig sportsgambling via mobil og internett, og utpressing og hvitvasking skal ha vært en del av virksomheten.

(NTB)

 ARRESTERT:  Den yngste av de to brødrene, med tilnavnet «Leo». En av de to brødrene ble arrestert i Agder i går, den andre broren ble pågrepet i Lima, Peru. 14 personer ble pågrepet i California. Foto: FBI
ARRESTERT: Den yngste av de to brødrene, med tilnavnet «Leo». En av de to brødrene ble arrestert i Agder i går, den andre broren ble pågrepet i Lima, Peru. 14 personer ble pågrepet i California. Foto: FBI Vis mer