Fire og et halvt års fengsel for drap på moren

16 år gammel somalisk jente dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 16 år gammel somalisk jente er dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha drept moren sin på Ulefoss i august i fjor.

28. april publiserte Magasinet et større intervju med jenta som nå er dømt. Jenta, som i det anonyme intervjuet fikk navnet «Salma», fortalte sin versjon av det som har skjedd før, under og etter drapet.

- Jeg tenker ofte på hva som hendte med meg den natta mamma døde: Hvordan kunne dette skje? Jeg ser ikke på meg selv som en drapskvinne, men jeg var så fryktelig sliten og fortvilet.

- Hadde jeg fått den undervisningen jeg får i dag, hatt venner og andre voksne som jeg kunne snakket med, ville det aldri ha skjedd, sa «Salma» til Magasinet.

Kritisk til oppfølgingen

Under rettssaken har jentas unge alder og spesielle familiesituasjon vært et tema. «Salma» ble hentet fra Somalia til Norge av sin biologiske mor som 11-åring. I intervjuet med Magasinet fortalte hun om manglende oppfølging fra skole og barnevern etter den mislykkede gjenforeningen med moren.

- Min vurdering er at jenta opplevde en nedbryting over de fire åra hun var i Norge før drapet. Hennes behov for nærhet og omsorg er ikke blitt møtt, sa klinisk psykolog Hildegun Selle da hun forklarte seg som sakkyndig i retten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer