Fire og et halvt års fengsel for elleve års familievold

En 46 år gammel mann er i Agder lagmannsrett dømt til fire og et halvt års fengsel for vold og trusler mot kone og barn gjennom elleve år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til fengselsstraff er 46-åringen dømt til å betale kone og barn til sammen 610.000 kroner i oppreisningserstatning. Lagmannsretten nedjusterte dommen med et halvt år på grunn av store forsinkelser med oversettelse av dokumenter, skriver VG.

Lagmannsretten mener 46-åringens familie levde under et regime av sammenhengende fysiske og psykiske krenkelser. Ifølge dommen slo, sparket og drapstruet han kona i gjennomsnitt to ganger hver uke i elleve år.

- Han slo til han ble sliten og ikke orket mer, sa kona i retten.

I et tilfelle kastet han en pølsemiddag i gulvet og beordret kona til å spise den opp, heter det i dommen. Et annet tilfelle var da han en dag kom hjem fra jobb og fant ut at varmtvannet var brukt opp. Han svarte ved å tappe kaldt vann i badekaret og tvinge kona til å sitte lenge i det kalde vannet.

Døtrene som forsøkte å verne mora, ble også slått. Sønnene ble nektet å spille fotball og ble slått med hammer. Barna ble kalt horer og homser, de ble drapstruet og utskjelt, heter det i dommen.

46-åringen nektet straffskyld.

- En del var ikke så alvorlig ment, men må sees på bakgrunn av vår kultur fra Kurdistan, sa han i retten.

(NTB)