Fire og et halvt års fengsel for hagleskudd

Skal ha skutt samboerens stefar med en avsagd hagle på kloss hold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i begynnelsen av 30-årene er i Sunnmøre tingrett dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha skutt samboerens stefar med en avsagd hagle på kloss hold.

Mannens samboer, en kvinne i 20-årene, er dømt til fengsel i ett år og fire måneder. De to må dessuten betale til sammen 306.173 kroner i oppreisning og erstatning til stefaren hennes, skriver Sunnmørsposten.

Det var om morgenen søndag 5. mai i år at samboerparet, sterkt ruset, tok seg inn i leiligheten til stefaren i Skarbøvik i Ålesund. De banet seg vei inn på soverommet.

Der oppsto det ifølge dommen håndgemeng mellom mannen i 30-årene og hans samboers stefar. Den nå domfelte mannen snudde seg mot samboeren og tok fra henne et haglgevær. Deretter skjøt han stefaren hennes rett over kneet.

I retten kom det fram at saken hadde bakgrunn i en lengre konflikt mellom kvinnen, hennes stefar og hans nye ektefelle.

Kvinnen ble dømt fordi hun hadde brakt med seg våpenet inn i en konfliktsone. Retten mener hun fremstår som «slu og kalkulerende». Hun har spilt en betydelig rolle i dramaet, heter det i dommen. Straffen hennes er fire måneder strengere enn aktors påstand.

Samboeren hennes tilsto, noe retten mener er formildende. I tillegg forsøkte han å stanse blødningen. Men retten mener det bare var tilfeldigheter som gjorde at han ikke ble drapsmann. Retten festet ingen lit til forklaringen om at han handlet i nødverge.

(NTB)