Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire omkom etter kjemisk lekkasje i Texas

På fabrikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire ansatte er døde og ytterligere en er innlagt på sykehus etter en kjemisk lekkasje ved en fabrikk i utkanten av Houston i Texas.

En talsmann for DuPont som eier fabrikken, opplyser til CBS at arbeiderne ble eksponert for gassen metantiol som blant annet benyttes i insektgift og ugressmiddel. En defekt ventil skal ha vært årsaken til utslippet.

Først etter to timer ble lekkasjen stanset. Da kunne folk i de sørlige delene av Houston kjenne den sterke lukten fra gassen, som minner om lukten av råtne egg.

DuPont understreker at gassen bare utgjør helsefare i sterke konsentrasjoner, og at lukt i seg selv ikke indikerer at konsentrasjonen er høy.

Det ble ikke sendt ut advarsel til innbyggerne i området som følge av utslippet. (©NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling