Fire omkom i dødsbranner

Minst fire personer omkom natt til i dag i branner og én er fortsatt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En brann i Sogn og Fjordane, en i Hedmark og en i Bærum har krevd fire menneskeliv i natt. Nå går politiet inn med hundesøk for å finne en savnet i en fjerde brann i Hyllestad, sør i Sogn og Fjordane.

- Huset er brent ned til grunnen. Nå kommer vi til å be om bistand med hund for å søke i brannruinene, sier operasjonsleder Stig Inge Hauge i Fjordane politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet avventer med å gi opplysninger om den savnede inntil pårørende er varslet.

Fire omkom

I Våler i Hedmark omkom ei 13 år gammel jente i natt.

Politiet fikk melding om brannen i rekkehuset klokka 05.00. Tre av familiemedlemmene ble reddet ut, men den 13 år gamle jenta omkom i brannen, opplyser Hedmark politidistrikt til NTB.

Da brannvesenet kom til stedet, sto rekkehuset i full fyr. De tre overlevende er kjørt til sykehuset i Elverum. De skal ikke være alvorlig skadd, melder NRK.

Brannen spredde seg ikke over til noen av de andre rekkehusleilighetene. Brannårsaken er ikke kjent.

TO OMKOM: Minst fire omkom i branner natt til i dag. Mor og barn omkom i husbrann i Bærum. Foto: HENNING LILLEGÅRD
TO OMKOM: Minst fire omkom i branner natt til i dag. Mor og barn omkom i husbrann i Bærum. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

Én døde i Vågsøy

I Vågsøy kommune nord i Sogn og Fjordane omkom én person. Politiet kjenner identiteten til den døde, men ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger.

- Det er ikke noen grunn til å tro at noe kriminelt har skjedd, men vi har anmodet Kripos om bistand til å hente ut den omkomne, bekrefter operasjonsleder Stig Inge Hauge ved Fjordane politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet holder tilbake detaljer om den omkomne fordi de pårørende fortsatt ikke er varslet.

Det var ifølge polititet kun den omkomne som var involvert i brannen i Brygja. Politiet fikk melding om brannen klokka 00.58 i natt.

To reddet, to omkom

To personer, en kvinne og et barn, omkom i en husbrann på Høvik i Bærum i går kveld.

- Det skal ha vært fire personer til stede i eneboligen, to av dem kom seg ut, opplyser operasjonsleder Eva Garberg ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no.

Ifølge operasjonslederen antas de fire å være familien som bodde på adressen, og de omkomne er trolig mor og barn. Røykdykkere gjennomsøkte den overtente eneboligen etter de to, som ble funnet i andreetasjen like før midnatt.

De to overlevende, en mann og en gutt, ble funnet utenfor eneboligen. Mannen, som antas å være faren i huset, er for brannskadd til å la seg avhøre. Gutten, trolig sønnen, er uskadd.

Brannvesenet fikk melding om den eksplosjonsartede brannen klokka 23.05.

- Vi vet ikke hva som er årsaken til brannen, vi prioriterte å finne de savnede og slokke brannen. Brannen vil trolig være slokt i løpet av natta, og politiet skal de kommende dagene gjennomføre teknisk etterforskning, opplyser brannsjef Anne Hjort i Asker og Bærum brannvesen til Dagbladet.no.