TO FUNNET DØDE - TO SAVNET:  De åtte turgåerne i alderen 30 til 50 år, de fleste fra Mosjøen, ble tatt av et stort ras ved 15-tiden i går nær Jamtfjelltinden, der toppen er merket med en rød A midt på kartet.  KART: GOOGLEMAPS.
TO FUNNET DØDE - TO SAVNET: De åtte turgåerne i alderen 30 til 50 år, de fleste fra Mosjøen, ble tatt av et stort ras ved 15-tiden i går nær Jamtfjelltinden, der toppen er merket med en rød A midt på kartet. KART: GOOGLEMAPS. Vis mer

Fire omkom i snøras i Nordland

Fem kvinner og tre menn i 30 - 50 års alderen gikk på tur i Vefsn. Leting innstilt på grunn av rasfare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Har du bilder av raset? Kontakt Dagbladet på 24000000, mms til 2400 eller e-post 2400@db.no.

(Dagbladet): Politiet regner med at fire personer har mistet livet i et snø- og jordras ved Jamtfjelltind i Vefsn kommune i Nordland i går ettermiddag.  Raset ble oppdaget først i natt, men de fire overlevende har fortalt at ulykken skjedde ved 15-tiden i går.
- To personer er funnet  døde, og vi antar også at de to som er savnet, har omkommet i raset, sier politimester Håvard Fjærli i Helgeland politidistrikt til Dagbladet.

Det var fem kvinner og tre menn i alderen 30 til 50 år, de fleste fra Mosjøen, som dro på tur søndag morgen for å plassere en trimpost på toppen av fjellet.
To personer kom uskadd fra raset, og to personer er brakt til sykehus i Mo i Rana.

Kriseteam
- Vi er i ferd med å få kontakt med alle pårørende. Vefsn kommune har opprettet et kriseteam på morgenen 17. mai, sier politimesteren.

- Det er stor fare for flere ras i området, og all leting er foreløpig innstilt for ikke å sette flere liv i fare. Piloten på Sea King-helikopteret har varslet om en 500 meter bred snøskavl som kan rase når som helst.
- Derfor har vi nå i morges trukket tilbake alle letemannskaper og innført ferdselsforbud i fjellet i hele Vefsn kommune, sier politimester Fjærli til Dagbladet.

Følget som kom seg unna de store snø- og jordmengdene, fikk gravd ut to av dem som ble tatt av raset. Begge var døde da de ble funnet.

- Fire slapp unna raset, men to av dem ble likevel skadd, en av dem alvorlig, opplyser operasjonsleder Egil Pettersen i Helgeland politidistrikt til NTB.

Politiet kom fram til stedet der de skadde og omkomne var klokka 3.45 natt til mandag, tolv timer etter at raset gikk.

Ikke mobildekning

De to uskadde i følget la i vei for å få varslet om ulykken. De ble funnet i god behold av et Sea King redningshelikopter ved 04-tiden i dag mens de fortsatt var på vei til folk. Det er ikke mobildekning i området der ulykken skjedde.


Det ble satt inn to helikoptre i rednings- og leteaksjonen fra Bodø og Brønnøysund. Helgeland politidistrikt deltok også selv i leteaksjonen med egne og frivillige mannskaper.

Gruppen ble meldt savnet søndag kveld klokka 23.28. Da kom den første bekymringsmeldingen fra pårørende til politiet. Bilene til ble funnet parkert i Herringen, som ligger øst for Mosjøen.


Helgeland politidistrikt har opprettet et telefonnummer som pårørende kan ringe til i forbindelse med rasuylykken i Vefsn.

PÅRØRENDETELEFON - 75 11 28 54 Vefsn kommune har etablert sitt kriseteam i Bedehuset i sentrum av Mosjøen, hvor pårerøende kan møte opp.
Politi vil også være tilstede her