Fire omkommet etter helikopterulykke i Nordsjøen

Alle de fire er britiske.

REDNINGSAKSJON: Her jobber redningsmannskaper på spreng etter helikopterulykka utenfor Shetland i går kveld. Tre personer er nå bekreftet omkommet etter helikopterulykken. Foto: BBC
REDNINGSAKSJON: Her jobber redningsmannskaper på spreng etter helikopterulykka utenfor Shetland i går kveld. Tre personer er nå bekreftet omkommet etter helikopterulykken. Foto: BBCVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire personer er nå bekreftet omkommet etter at et helikopter med oljearbeidere måtte lande i sjøen ved Shetland fredag kveld. 15 ble reddet i land.

To av de omkomne er skotske og to er britiske, melder den engelske avisa The Guardian.

Brukket i flere deler Den tvungne landingen i sjøen skjedde noen kilometer vest for Sumburgh flyplass ved 19.20-tida britisk tid.

Helikopteret hadde to besetningsmedlemmer og 16 passasjerer om bord, og det ble brukket i flere deler da det traff vannet.

Tre helikoptre fra kystvakten og ferjer i området ble dirigert til stedet.

På båre De 14 som er reddet, ble fraktet til Lerwick på Shetland av kystvakten. En person ble sett mens han ble fraktet på båre da et helikopter ankom med ni personer som var reddet i land fra ulykken.

Helikopteret er av typen Super Puma L2 og tilhører det canadiske selskapet CHC. Selskapet opererer på plattformene i Nordsjøen og eier det norske selskapet CHC Helikopter Service, med base på Sola.

Regnet som sikker Kommunikasjonsrådgiver Svein Thompson i CHC sier til Stavanger Aftenblad at firmaet har planlagt første flygning med denne helikoptertypen søndag. Selskapet har fem slike helikoptre, og Thompson sier de regnes som veldig sikre.

- Vi må få litt bedre tid til å finne ut hvorfor dette helikopteret havnet i sjøen, før vi kan si noe mer, sier han.

- De har gått utrolig mange driftstimer for oss.

Andre ulykker Selskapet hadde i fjor to ulykker med en annen helikoptermodell, Super Puma EC 225. Til sammen et trettitalls personer var om bord, men ingen omkom.

Denne modellen er nettopp tatt i bruk igjen etter å ha vært undersøkt etter ulykkene, ifølge avisa The Scotsman.

I april 2009 omkom 16 mennesker da et Super Puma -helikopter styrtet i sjøen på britisk side av Nordsjøen mens det var på vei tilbake fra en plattform.

(NTB)