Fire OSSE-observatører satt fri i Ukraina

Fire OSSE-observatører som ble bortført i slutten av mai av pro-russiske separatister i det østlige Ukraina, er satt fri og er kommet til et hotell i Donetsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er lederen for den såkalte Folkerepublikken Donetsk, Aleksandr Borodaj, som opplyser at de fire observatørene fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa er løslatt.

Det dreier seg om en danske, en tyrker, en sveitser og en estlender, ifølge Borodaj, som er selvoppnevnt statsminister i Donetsk, den ene av to regioner i Øst-Ukraina som har erklært seg uavhengig av Ukraina.

Borodaj sier at de fire er blitt holdt av en opprørsleder i naborepublikken Luhansk.

De fire observatørene virket trøtte og slitne da de kom til hotellet og ønsket ikke å snakke med pressen.

- Vi er glad for at fire medlemmer av et team som har vært borte i 31 dager, nå er tilbake, sier Mark Etherington ved OSSE-kontoret i Ukraina.

Han la til at de fortsatt er bekymret for et annet OSSE-team på fire medlemmer som ble bortført av separatister 29. mai i samme område.

I forrige uke opplyste OSSE at de hadde vært i kontakt med begge de to bortførte teamene, og at alle hadde det greit omstendighetene tatt i betraktning og ikke var skadd.

Rundt 100 ubevæpnede observatører er i Ukraina for å holde kontakt med lokale og nasjonale myndigheter, og med etniske og religiøse grupper. De rapporterer daglig om situasjonen i landet.

(NTB)