Fire pågrepet etter alvorlig voldsepisode i Moss

Den fornærmede mannen i 30-årene ble funnet bevisstløst på gulvet i en blodpøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Østfold politidistrikt fikk klokken 09.56 i dag melding om en skadet mann i en leilighet på Jeløya i Moss. Mann lå på gulvet og blødde. Naboer hadde tatt kontakt med politiet etter å ha hørt bråk og sett personer forlate stedet, opplyser politiet til NTB.

Ut ifra vitneobservasjoner har politiet pågrepet en mann og to kvinner på en kafé i Moss. De tre er i alderen 18-22 år.

- De pågrepne er alle bosatt i Moss og er i et miljø vi kjenner fra før, sier operasjonsleder Jo Vole i Østfold politidistrikt til NTB.

- Usikkert utfall for mannen «I løpet av dagen er fire personer pågrepet og siktet i anledning saken. De siktede er i politiets varetekt. Den foreløpige siktelsen lyder på legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter etter straffeloven § 229», skriver Østfold politidistrikt i en pressemelding.

Mannen, som ble alvorlig skadet i voldsepisoden i Moss, er under medisinsk behandling ved Ullevål sykehus. Sykehuset har opplyst at utfallet er usikkert. Personen var ikke ved bevisthet da han ble hentet av ambulanse, opplyser politiet til NTB.

Politiadvokat Morten Lundén opplyser i ettermiddag at den fornærmede mannen er i 30-årene, men vil foreløpig ikke si noe mer om omstendighetene rundt voldsepisoden.

- Vi vil ikke si noe mer om hva som har skjedd akkurat nå. Vi venter på rapport fra sykehuset før vi kan si mer om skadene mannen er påført, sier Lundén til Dagbladet.

Politiadvokaten vil ikke si noe om gjerningspersonene av hensyn til etterforskningen.

- Vi vil ikke at gjerningspersonene og vitnene skal bli påvirket av hva de leser i mediene.  Vi er tidlig i etterforskningsfasen og det gjenstår fremdeles vitneavhør, sier Morten Lundén i Østfold politidistrikt.

- Avhøres nå Ifølge politiadvokaten er avhørene av gjerningspersonene i gang og vil fortsette gjennom helgen. På mandag vil påtalemyndigheten ta stilling til en eventuell varetektsfengsling.

De fire gjerningspersonene er menn og kvinner, men politiet vil ikke si mer om en eventuell relasjon til den fornærmede. En av de mistenkte, en mann, er en kjenning av politiet.

- Vi vet foreløpig ikke hvilken relasjon disse har til hverandre, men det vil komme frem i løpet av helgen, sier Lundén.