Fire pågrepet etter bankranet i Sandefjord

Væpnet ran av Handelsbanken i går.

PÅGRIPELSE: Politiet har pågrepet tre menn og en kvinne, mistenkt for ranet av Handelsbanken i Sandefjord i går. Foto: Eric Johannessen/Scanpix
PÅGRIPELSE: Politiet har pågrepet tre menn og en kvinne, mistenkt for ranet av Handelsbanken i Sandefjord i går. Foto: Eric Johannessen/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Tre menn og en kvinne ble torsdag kveld pågrepet, mistenkt for å stå bak det væpnede ranet i Handelsbanken i Sandefjord torsdag. Pågripelsen skjedde på flere ulike adresser i Sandefjord.

To av de pågrepne, en mann og en kvinne, er 19 år gamle. Gjerningsmannen som politiet antar utførte selve ranet inne i banken, er 23 år. I tillegg er en annen 23 år gammel mann pågrepet.

Alle de fire er hjemmehørende i Sandefjord. Det ble funnet kontanter som politiet antar stemmer fra ranet.

23-åringen som er mistenkt for å ha begått selve ranet ble i går kveld avhørt av politiet, som fortsetter avhørene i dag.

- Udramatisk pågripelse Politiadvokat Bente Selstad Hansen sier at pågripelsen var helt udramatisk. Hun sier politiet vil fortsette etterforskningen for å avdekke hvilken rolle de pågrepne har hatt i forbindelse med forbrytelsen.

Flere av de siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag. Det var like før klokken 13 at en maskert mann bevæpnet med pistol tok seg inn i banken og krevde å få penger.

- I tråd med våre rutiner ga personalet ham penger fra kassen. Han løp deretter ut av lokalet, og alarmen ble utløst. Det hele var over på rundt 30 sekunder, opplyser kommunikasjonsdirektør Lars N. Sæthre i Handelsbanken til NTB.

Ukjent beløp Det er ikke kjent hvor mye penger raneren fikk med seg. Etter ranet løp gjerningsmannen fra stedet til fots, og væpnet politi ble satt inn i jakten på ham. Både helikopter og hunder deltok i søket.

- Det var ingen kunder i lokalet da ranet skjedde, og ingen av de ansatte ble fysisk skadd. Vi har tatt hånd om de ansatte, sier Sæthre.

Politiet brukte ettermiddagen til å sikre spor fra stedet, og så blant annet gjennom videoopptak fra bankens overvåkingskameraer. Bilder av den maskerte raneren ble offentliggjort i går kveld kveld.

(NTB)