Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire pågrepet etter den brutale gruppevoldtekten. De er 17, 15, 15 og 14 år gamle

Full forvirring rundt hendelsesforløpet.

PÅGREPET: Fire personer er i politiets varetekt etter den brutale gruppevoldtekten i Brooklyn i New York i forrige uke. De antatte gjerningsmennene er henholdsvis 17, 15, 15 og 14 år gamle. Det antas at en person fortsatt er på frifot. Foto: NTB Scanpix
PÅGREPET: Fire personer er i politiets varetekt etter den brutale gruppevoldtekten i Brooklyn i New York i forrige uke. De antatte gjerningsmennene er henholdsvis 17, 15, 15 og 14 år gamle. Det antas at en person fortsatt er på frifot. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag skrev Dagbladet om den brutale gruppevoldtekten som fant sted i Brooklyn i New York i forrige uke. Det var allerede da klart at fire personer var i politiets varetekt, men i ettertid har også alderen på de antatte gjerningsmennene blitt kjent.

New York Times skriver at de er henholdsvis 17, 15, 15 og 14 år gamle.

Alt tilsier at det dreier seg om fem gjerningspersoner. Den siste er foreløpig ikke pågrepet.

Våpen? Samtidig er det flere spørsmål knyttet til selve hendelsesforløpet. De første rapportene gikk ut på at de fem guttene truet faren til den 18 år gamle jenta med en pistol, og jaget ham fra lekeplassen.

Guttene nekter for at noen bar våpen, politiet har ikke funnet noe våpen og den 18 år gamle kvinnen kan heller ikke huske noen pistol.

Samtidig har det kommet informasjon om at både faren og datteren var veldig beruset da udåden fant sted. Faren tok seg inn på flere kiosker i nærheten da han forsøkte å få tak i en telefon, og samtlige beskriver ham som «svaiende» og «uklar». Han skal heller ikke ha gjort det klart at det var politiet han forsøkte å få fatt i.

Gjenforent med faren Ifølge avisa skal faren også ha mistet foreldreretten til datteren da hun var to år gammel.

Hun vokste opp hos en adoptivfamilie i en annen del av landet, men ble gjenforent med faren i fjor sommer.

Naboer av mannen beskriver ham som en «alkoholiker», og at korridoren utenfor leiligheten hans er overstrødd med tomme ølbokser. Den samme korridoren han har latt barna sine leke i uten oppsyn.

- Vil gjøre alt Søndag gikk byens ordfører Bill de Blasio ut og fordømte voldtekten. Han lovte samtidig at politiet ville jobbe raskt og effektivt for å få tak i de som står bak.

- Vi vil gjøre alt som kreves av oss for å finne de som utførte denne ondskapsfulle ugjerningen. Hver eneste innbygger i denne byen fortjener å føle seg trygg og beskyttet, og vi gir oss ikke før alle de involverte har stått til ansvar for sine handlinger, sier han ifølge Reuters.

New York er en av to delstater i USA som krever at lovbrytere over 16 behandles som voksne i straffesaker.

Statistikken viser at den generelle kriminaliteten har gått ned i New York etter at de Blasio overtok ordførervervet, men antallet voldtekter gikk i fjor opp 6,3 prosent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media