Fire pågrepet etter millionran

To vektere skal være blant de siktede etter stor, koordinert politiaksjon på Østlandet i dag. Gjennombrudd i etterforskningen av det mest avanserte ranslaget i Norge på mange år.

VELORGANISERTE: De maskerte og bevæpnede ranerne la vekterne fra pengetransporten i bakken, bakbandt dem og tømte Nokas-bilen for godt over ti milioner kroner i kontanter. I mange uker etterpå var gjerningsmennene som forduftet. Foto: Politiet
VELORGANISERTE: De maskerte og bevæpnede ranerne la vekterne fra pengetransporten i bakken, bakbandt dem og tømte Nokas-bilen for godt over ti milioner kroner i kontanter. I mange uker etterpå var gjerningsmennene som forduftet. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Spesialtrente mannskaper fra Romerike-politiets avsnitt for organsiert kriminalitet og Utrykningsenheten (UEH) med støtte fra flere politidistrikter slo i morgentimene i dag til mot en rekke adresser på Østlandet.

Målet var å pågripe gjerningsmennene bak det til nå svært vellykkede pengetransportranet på Skedsmo natt til 10. oktober i fjor. Da stakk tre eller fire maskerte og bevæpnede menn av med godt over ti millioner kroner.

Minst fem siktede Romerike politidistrikt bekrefter nå at fire personer er pågrepet  i dag - to menn i Follo, én i Vest-Oppland og én i Oslo.

Fra før er en svensk mann pågrepet i Finland og begjært utlevert, etter det Dagbladet erfarer. Etterforskerne mener alle de siktede enten deltok i ranet eller hadde en viktig rolle før og etter millionkuppet.

Dagbladet får opplyst at to vektere som har jobbet med pengetransporter er blant de siktede.

Etter det Dagbladet erfarer skal ranslaget ha vært sammensatt av personer på tvers av kjente grupperinger på Østlandet, som i tillegg har samarbeidet med et kriminelt miljø i Stockholm. Norsk politi har flere ganger fått bistand fra utenlandske kolleger i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer