Stavanger lufthavn, Sola

Fire pågrepet etter trusler

Fire polske statsborgere ble natt til fredag pågrepet på Stavanger lufthavn etter å ha oppført seg truende overfor besetningen på et passasjerfly.

TRUENDE: Fire personer oppførte seg truende overfor besetningen på et fly, som landet på Stavanger lufthavn, Sola. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
TRUENDE: Fire personer oppførte seg truende overfor besetningen på et fly, som landet på Stavanger lufthavn, Sola. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer
  • Har du bilder eller video? Tips oss på 2400@db.no

Seint torsdag kveld ble politiet i Stavanger varslet om at fire utagerende bråkmakere oppførte seg truende mot besetningen på et fly som var på vei mot Stavanger lufthavn, Sola.

Overfor Dagbladet avslører operasjonsleder i Sørvest politidistrikt, John Ask, detaljer rundt hendelsesforløpet.

Hendelsesforløpet

Klokka 21.05 lettet passasjerflyet fra Gatwick i London, og klokka 23.52 landet det i Stavanger, ifølge Flightradar24

Ifølge Avinors oversikt dreier det seg om et Norwegian-fly.

Mens flyet fortsatt var i lufta, ble politiet som befant seg på Stavanger lufthavn bedt om å komme til gaten av flyets kaptein.

Også politibetjenter som befant seg i Stavanger rykket til flyplassen.

Da flyet landet, ble fire polske statsborgere pågrepet. Politiet oppgir at dette skjedde klokka 00.19.

To av dem var menn, mens de to andre var kvinner. Alle var i 30- 40-årsalderen, opplyser Ask.

- Vi vet at de har vært utagerende bråkmakere, og at de har oppført seg truende overfor besetningen på flyet, sier operasjonslederen til Dagbladet.

SNEIER STRANDGJESTENE: Flyentusiasten Dez Rosswess har filmet utallige flylandinger verden over. Denne innflyvningen på Princess Juliana internasjonale lufthavn tror han er en av de laveste foretatt over Maho Beach. Video: Dez Rosswess Vis mer

Pågripelsen

- Oppsto det problemer i forbindelse med pågripelsen?

- Patruljen på stedet kommer til å opprete sak for forulemping av offentlig tjenestemann. Så de var nok litt uenige med politiet også, avslører Ask.

- Var gjerningspersonene beruset?

- Vi har ikke fått konkret informajson om det på nåværende tidspunkt, så vi vet ikke helt.

Polakkene er blitt satt i arrest i Stavanger, og blir anmeldt for forholdet. Det er opprettet sak, og i morgen skal jourhavende jurist avgjøre hvilken reaksjon som er passende for de fire polakkene.