Fire pakistanere henrettet for å ha hatt sex

Kampanje mot «umoralsk oppførsel».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En kvinne og tre menn er henrettet på offentlig sted, etter at de ble dømt til døden av lokale stammeledere i det nordvestlige Pakistan. De fire var funnet skyldig i å ha hatt sex utenfor ekteskap.

Rundt 600 mennesker overvar henrettelsene på et åpent område i byen Bara, sa en lokal talsmann til nyhetsbyrået AFP mandag. Dødsdommene ble avsagt av en såkalt jirga, et råd der stammens ledende eldre menn avgjør slike saker.

- Vi straffet dem i samsvar med våre skikker og tradisjoner. De var fulle, og kvinnen og hennes samboer tilsto at de drev med slikt for å skaffe penger til å betale gjeld, sa jirgaens talsmann Haji Jan Gul til AFP.

En tjenestemann i den lokale administrasjonen bekreftet at episoden hadde funnet sted, men kunne ikke oppgi ytterligere detaljer. Området der de fire ble stilt for en stammedomstol har lokalt selvstyre, og vanlige pakistanske lover gjelder ikke der.

Ytterliggående islamister har satt i gang en omfattende kampanje mot «umoralsk oppførsel» nordvest i Pakistan. I mars i år ble en kvinne og to menn skutt og drept da tilhengere av en muslimsk geistlig stormet et hus i denne regionen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer