Fire palestinere drept

278 mennesker er drept siden det palestinske opprøret startet for åtte uker siden. I dag ble fire palestinere skutt og drept i sammenstøt. Samtidig var Yasser Arafat i samtaler med den jordanske kongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 30 år gammel mann ble truffet av en kule i brystet etter å ha kastet stein mot israelske soldater under sammenstøt i byen Nablus i dag. Skytingen startet da tusener av palestinere samlet seg flere steder i Gaza og på Vestbredden for å delta i begravelsene til de siste ofrene for den åtte uker lange Al Aqsa-intifadaen.

I Nablus deltok 10.000 rasende palestinere i begravelsen til to brødre som ble drept av israelske granater i går, i en landsby i nærheten. Menneskene i begravelsesprosesjonen ropte «Død over Barak» og «Død over Sharon», med klar referanse til den israelske statsministeren Ehud Barak og den israelske opposisjonslederen Ariel Sharon.

Ifølge vitner avfyrte israelske stridsvogner granater mot hus i en flyktningleir i Khan Younis, etter en skyteduell mellom væpnede palestinere og israelske soldater.

Like etterpå ble en palestiner også skutt og drept i sammenstøt ved en flyktningleir i Gaza.

En 21 år gammel mann ble skutt og drept av israelske soldater i byen Jenin. I dette sammenstøtet ble én person hardt skadd.

De aller fleste av ofrene er sivile palestinere, blant dem mange barn.

Beinhard kritikk

Samtidig var Yasser Arafat i samtaler med den jordanske kongen, Abdullah II. Ifølge en jordansk talsmann skulle de to drøfte den forverrede situasjonen i de palestinske territoriene og måter å stanse den israelske aggresjonen på.

Amnesty kom tidligere i måneden med beinhard kritikk av Israel for landets overdrevne maktbruk mot steinkastende palestinske ungdommer.

- Det er et mønster av grove menneskerettsbrudd som det godt kan hende kvalifiserer til betegnelsen krigsforbrytelser, sa Amnestys Midtøsten-utsending Claudio Cordone.

- Hvis en guttunge kaster stein på deg, men ikke utgjør noen dødelig trussel, så skyter du ikke på ham, sa Cordone.

KYSS FOR FRED: : Yassir Arafat var i dag i samtaler med Jordans Konge, Abdullah II.