Fire palestinere drept

Fire palestinske sivile ble drept og minst 17 såret da israelske helikoptre skjøt raketter mot en politistasjon i Khan Yunis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seint i går kveld fyrte helikoptrene av tre raketter mot to bygninger i flyktningleiren Khan Yunis, som ligger rett ved en jødisk bosetting lengst sør på Gazastripen. En halv time senere, mens folk hadde stimlet sammen og redningsarbeidet foregikk, kom helikoptrene tilbake og fyrte av ytterligere fire raketter.

Blant de skadde var det både sivile og politifolk, som satt i en politibil utenfor bygningene. Tilstanden for to av dem var kritisk, ifølge sykehuskilder.

Israels hær sier at aksjonen var et svar på at det ble skutt med bombekastere mot den jødiske bosettingen Neve Dekalim fra de to bygningene tidligere på dagen.

De israelske angrepene kom etter at den amerikanske utsendingen Anthony Zinni tidligere på dagen ba begge parter om å stanse volden. Han ba spesifikt Israel om å avstå fra angrep i 48 timer for å gi palestinerne en mulighet til å slå ned på ekstremistiske grupper.

Men i en erklæring fra kontoret til statsminister Ariel Sharon kort etter het det at Israel ville svare på hvert en este granatangrep og hver eneste øvrige terroraksjon.

Palestinerne sa at politibilen hadde vært i området for å hindre ekstremister i å aksjonere.

Til sammen 1.071 mennesker er drept siden det palestinske opprøret startet i september i fjor. Av dem er 825 palestinere og 223 israelere.

(NTB)