FLERE SIVILE DREPT: En skadet palestinsk ungdom bæres til sykehus i Gaza by søndag. Dødstallene siden den israelske bakkeinvasjonen er uklare, men det meldes om mellom 25-35 drepte. Flere av dem skal være kvinner og barn. Foto: AFP/SCANPIX
FLERE SIVILE DREPT: En skadet palestinsk ungdom bæres til sykehus i Gaza by søndag. Dødstallene siden den israelske bakkeinvasjonen er uklare, men det meldes om mellom 25-35 drepte. Flere av dem skal være kvinner og barn. Foto: AFP/SCANPIXVis mer

- Fire palestinske barn og deres mor drept

Så langt er en israelsk soldat drept etter bakkeinvasjonen av Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

  (Dagbladet.no): Etter den israelske bakkeinvasjonen har israelske stridsvogner, fly og artilleri brukt kraftig skyts for å beskytte soldatene som beveger seg inn i Gaza.

En israelsk soldat er drept så langt etter bakkeinvasjonen, melder den israelske hæren ifølge flere nyhetsbyråer. Avisa Haaretz melder om at 30 to israelske soldater er skadet etter bakkeinvasjonen, og at to av dem har kritiske skader.

Det kommer ulike rapporter om antall palestinske drepte etter bakkeinvasjonen; Al-Jazeera melder om minst 25 drepte, mens Reuters' reporter i Gaza melder om at vitner og medisinsk personell rapporterer om over 30 drepte.

Haaretz melder om at medisinsk personell i Gaza oppgir at det er minst 35 drepte palestinere, blant dem en palestinsk kvinne og fire av hennes barn.

Legen og Palestina-aktivisten Mads Gilbert melder fra Shifa-sykehuset i Gaza by at det er mange barn blant de skadde.

Deler Gaza i to
CNN melder at palestinske sikkerhetskilder oppgir at israelske tropper nå har kontroll over den østlige delen av det nordlige Gaza

Stridsvogner og tropper har i løpet av natten praktisk talt delt Gazastripen i to. Vitner rapporterer søndag om at soldater nå omringer Gaza by.

Tropper fra den israelske hæren har som mål å isolere den nordlige Gazastripen, som inkluderer Gaza by, fra sør. Rapporter fra palestinske kilder tyder på at delingen går fra grenseovergangen Karni sentralt i Gaza til kysten mot Middelhavet.

Fem sivile skal ha blitt drept inne i Gaza by søndag, og mange skal ha blitt skadet, da en israelsk artillerigranat slo ned i det sentrale handlestrøket i Gaza by i formiddag, melder blant andre Reuters.

Flere verdensledere har siden bakkeinvasjonen uttrykt sin fordømmelse av den israelske offensiven. Det har også vært demonstrasjoner mot Israel i hele verden i dag.

30 raketter mot Israel
Å skade Hamas' infrastruktur har vært ett av de uttalte målene ved bakkeinvasjonen.  I byen Khan Yunis melder israelske styrker at de har skadd en ledende Hamas-militant som er ansvarlig for utskytingen av Qassam- og Grad-raketter, som skal ha truffet byene Beersheba og Ofakim, ifølge Haaretz.

Israelske missiler ble også skutt mot hovedkvarteret til Hamas' sikkerhetstjenester, og i de første timene etter bakkeinvasjonen skal det ha vært flere skuddvekslinger med Hamas-soldater og israelske soldater.

Over natta har også minst 30 raketter blitt avfyrt fra Gaza og inn i Israel, melder CNN.

Dagbladet og de mange andre pressefolkene ved grensa til Gaza har i dag hørt store eksplosjoner med få minutters mellomrom, mens flere militærhelikoptre sirkler over området. Ifølge arabiske medier høres stadig maskinggeværild og skyting fra stridsvogner flere forskjellige steder i Gaza, mens de militære kolonnene er i stadig bevegelse.

SPLITTER GAZA: Israelske styrker forsøker å skille Gazas nordlige og sørlige områder fra hverandre. Dette bildet er tatt like før bakkeinvasjonen. Foto: EPA/SCANPIX
SPLITTER GAZA: Israelske styrker forsøker å skille Gazas nordlige og sørlige områder fra hverandre. Dette bildet er tatt like før bakkeinvasjonen. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
STRIDSVOGNER: Israelske stridsvogner på vei mot den palestinske byen Beit Lahia søndag. Foto: AFP/SCANPIX
STRIDSVOGNER: Israelske stridsvogner på vei mot den palestinske byen Beit Lahia søndag. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer