Bilbranner:

Fire påsatte bil­branner i Oslo

Bilene er utbrent, og det var fare for spredning.

BILBRANN: Alle nødetater ble sendt til Godlia i Oslo da fire biler ble satt i brann med fare for spredning til bygninger. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
BILBRANN: Alle nødetater ble sendt til Godlia i Oslo da fire biler ble satt i brann med fare for spredning til bygninger. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire biler ble påtent i samme gate i et boligområde på Godlia i Oslo natt til søndag. Samtlige bilbranner skjedde i Stordamveien på Godlia, opplyser politiet.

Den første meldingen om brannene kom inn til politiet klokka 2.48. Søndag morgen er ingen pågrepet i saken.

- Vi har få vitneobservasjoner. Det er ellers ingenting som tyder på noe annet enn at bilene var tilfeldig valgt, sier operasjonsleder Christian Engeseth til NTB.

- Åpenbart påtent

To av bilene sto i private oppkjørsler og svært nær boliger. Det var totalt fire biler som brant på tre forskjellige steder i området.

- Det var åpenbart påtent når så mange biler begynner å brenne samtidig. Vi søkte etter gjerningsmenn i området med helikopter og mange enheter, men uten resultat. Nå har vi tauet inn de utbrente bilene og vil fortsette videre med undersøkelser og taktisk etterforskning, sier operasjonslederen ved 4-tiden søndag morgen.

Situasjonen kunne oppleves som skremmende, med stor røykutvikling og alle nødetater på stedet.

- Vi evakuerte ingen, men det var mye røykutvikling, så beboere ble bedt om å holde vinduer lukket. Fra den ene bilbrannen ble det spredning til en garasje, fra en annen spredte det seg til en hekk, men brannvesenet fikk etter hvert kontroll på brannene, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer