Fire personer arrestert for å ha planlagt angrep i Paris

Tre menn og ei kvinne pågrepet i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire personer ble arrestert i Paris i dag, mistenkt for å ha planlagt et angrep mot byen.

Det er snakk om tre menn og ei kvinne, og ifølge franske medier skal angrepet de tre er mistenkt for ha planlagt vært «nært forestående».

Fire personer De fire ble arrestert i det 18. arrondissement og i Saint-Denis, skriver franske BFM TV. Under aksjonen fant politiet kalasjnikov-kuler og en pistol.

En av de tre mennene, en 28-åring med bakgrunn fra Algerie, er ifølge Info TF1 allerede godt kjent av sikkerhetstjenestene. Han ble tatt på flyplassen på vei til Syria for to år siden og dømt til fem års fengsel. Ifølge TF1 slapp han ut i oktober i fjor.

De to andre skal ha tyrkisk opphav.

- Vi har informasjon om en person som kan tyde på at han planla voldshandlinger i Frankrike, sier Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve i kveld, ifølge NTB.

- Denne personen ble pågrepet i dag morges, sammen med andre som hadde tilknytning til ham, sier han.

Fortsatt på frifot Det er fire måneder siden terroren rammet Paris for andre gang i 2015. Hjernen bak angrepet, Abdelhamid Abaaoud, ble drept da politiet omringet og stormet en leilighet i Saint-Denis 18. november.

Salah Abdelslam, som deltok i november-angrepet, er fortsatt på frifot. Fransk og belgisk politi snudde sine respektive hovedsteder på hodet i jakten på Abdelslam i november, men han ble ikke funnet.

- Jeg tror han ombestemte seg i siste sekund. Han så eller hørte sikkert noe han ikke hadde ventet seg, og bestemte seg for å ikke gjennomføre det han hadde hatt lyst til å gjøre, sa Salahs bror Mohammed til CNN i november.

Ny aksjon i dag Fransk og belgisk politi utført i dag en ny aksjon mot en leilighet bydelen Forest i Brussel, hvor en person ble drept. Den drepte mannen var en 35-åring fra Algerie som var ulovlig i Belgia. Politiet fant en Kalasjnikov-rifle på stedet.