Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire personer drept i lastebil-angrep i Jerusalem: - Gjerningsmannen var IS-sympatisør

Lastebil kjørte inn i folkemengde. 

KJØRTE INN I FOLKEMENGDE: Tre personer er drept og flere andre er skadd etter å ha blitt truffet av en lastebil som kjørte rett inn i en folkemengde i en travel gate i Jerusalem. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire personer er drept og flere er skadd etter å ha blitt truffet av en lastebil som kjørte inn i en folkemengd i Jerusalem i Israel, melder Reuters.

Sjåføren - fra Øst-Jerusalem - skal være skutt og drept, skriver blant andre Jerusalem Post.

Ifølge avisa skal gjerningsmannen være en IS-sympatisør. Det forteller statsminister i Israel Benjamin Netanyahu i ettermiddag.

- Vi har identifisert gjerningsmannen, og ifølge etterforskningen vi har gjort, støtter han IS, sier Netanyahu til Jerusalem Post.

Rygget og kjørte over

De rammede skal være israelske soldater, ifølge AP. Tre av de drepte skal være kvinner, den fjerde en mann. Alle skal være i tjueåra.

- Dette er et terrorangrep, sier en talsperson for politiet til Israel Radio, ifølge Reuters, som skriver at soldatene åpnet ild mot lastebilen da den traff soldatene. Sjåføren skal ha rygget og deretter kjørt over dem nok en gang.

- Ligger på bakken

Hendelsen fant sted i en populær gågate i Jerusalems gamle-by. Lastebilens frontrute er truffet av minst ti skudd, viser bilder fra stedet.

- Det ligger flere døde mennesker på bakken rundt lastebilen. Den kjørte bare rett inn i folkemengden, sier AFP-fotografen Ahmad Gharabli på en skurrete telefonlinje fra Jerusalem til Dagbladet.

- Det er kaotisk her nå, sier han.

Soldatene hadde akkurat gått ut av en buss da lastebilen kjørte rett inn i dem, ifølge Luba Samri i politiet.

Fastklemt

Det meldes om at mellom 10 og 15 soldater skal være skadd. Flere personer ligger fastklemt under lastebilen, ifølge den israelske avisa Haaretz.

KJØRTE INN I FOLKEMENGDE: Lastebilen skal ha kjørt inn i folkemengden i en travel gågate i Jerusalem i Israel. AFP PHOTO / AHMAD GHARABLI / NTB Scanpix
KJØRTE INN I FOLKEMENGDE: Lastebilen skal ha kjørt inn i folkemengden i en travel gågate i Jerusalem i Israel. AFP PHOTO / AHMAD GHARABLI / NTB Scanpix Vis mer

Sjåføren skal ha vært en palestiner bosatt i Øst-Jerusalem, med tilgang med israelsk kjørekort og israelsk-registrert bil, ifølge Jerusalem Post.

Det har skjedd flere lignende angrep den siste tida: Den 19. desember kjørte en lastebil inn i en folkemengde ved et julemarked i Berlin. 12 mennesker ble drept. Bare noen måneder tidligere, i juli i fjor, ble 84 mennesker drept da en lastebil kjørte kjørte sikk-sakk gjennom folkemengden i Nice, som feiret landets nasjonaldag.

Fordømmer angrepet

I en uttalelse fordømmer utenriksminister Børge Brende det han omtaler som et terrorangrep, og han kondolerer ofrenes familier.

– Våre tanker går til de pårørende til de drepte og familiene deres og til de sårede, sier Brende til NTB.

– Når en lastebil kjører inn i en folkemengde og soldater blir drept og såret, gir det helt forferdelige assosiasjoner til det som skjedde i Nice og i Berlin, legger han til.

Foto: REUTERS/Ronen Zvulun/NTB Scanpix
Foto: REUTERS/Ronen Zvulun/NTB Scanpix Vis mer
Foto: AFP PHOTO / AHMAD GHARABLI / NTB Scanpix
Foto: AFP PHOTO / AHMAD GHARABLI / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling