Fire personer drept i lastebil-angrep i Jerusalem: - Gjerningsmannen var IS-sympatisør

Lastebil kjørte inn i folkemengde. 

KJØRTE INN I FOLKEMENGDE: Tre personer er drept og flere andre er skadd etter å ha blitt truffet av en lastebil som kjørte rett inn i en folkemengde i en travel gate i Jerusalem. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire personer er drept og flere er skadd etter å ha blitt truffet av en lastebil som kjørte inn i en folkemengd i Jerusalem i Israel, melder Reuters.

Sjåføren - fra Øst-Jerusalem - skal være skutt og drept, skriver blant andre Jerusalem Post.

Ifølge avisa skal gjerningsmannen være en IS-sympatisør. Det forteller statsminister i Israel Benjamin Netanyahu i ettermiddag.

- Vi har identifisert gjerningsmannen, og ifølge etterforskningen vi har gjort, støtter han IS, sier Netanyahu til Jerusalem Post.

Rygget og kjørte over

De rammede skal være israelske soldater, ifølge AP. Tre av de drepte skal være kvinner, den fjerde en mann. Alle skal være i tjueåra.

- Dette er et terrorangrep, sier en talsperson for politiet til Israel Radio, ifølge Reuters, som skriver at soldatene åpnet ild mot lastebilen da den traff soldatene. Sjåføren skal ha rygget og deretter kjørt over dem nok en gang.

- Ligger på bakken

Hendelsen fant sted i en populær gågate i Jerusalems gamle-by. Lastebilens frontrute er truffet av minst ti skudd, viser bilder fra stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer