Fire personer knivstukket på Youngstorget

To alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Foran en rekke vitner ble fire personer knivstukket på Youngstorget midt i Oslo sentrum i natt.

Tilstanden er alvorlig for minst ett av ofrene.

- En person er stukket i halsen. For ham er tilstanden alvorlig. En annen er stukket i skulderen og muligens i halsen, opplyser operasjonsleder Tor Grøttum ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

De skadde, som er i alderen 22-24, er nå tatt hånd om av helsevesenet. De er kjørt til henholdsvis Aker og Ullevål sykehus.

Kjenner ikke gjerningsmennene

Det skal være minst to gjerningsmenn.

- Vi har akkurat pågrepet en av dem på Legevakta i Oslo, sier Grøttum klokken 04.30. Politiet fikk melding om knivstikkingen kloken 03.40

Politiet leter nå etter en mann som skal ha et pakistansk utseende, være kledd i sorte klær og ha sort caps.

KNIVDRAMA:  Fire personer ble stukket med kniv på Youngstorget i Oslo i natt. For minst én er tilstanden alvorlig. tipser.no / DANIEL DALE LAABAK
KNIVDRAMA: Fire personer ble stukket med kniv på Youngstorget i Oslo i natt. For minst én er tilstanden alvorlig. tipser.no / DANIEL DALE LAABAK Vis mer

Ofrene skal ikke kjenne gjerningsmennene, etter det politiet kjenner til.

- De har i alle fall ikke kunnet hjelpe oss mye med identifisering, sier operasjonsleder. Bakgrunnen for volden er ikke kjent.

Flere episoder

Kvelden og natten har vært svært volderlig i Oslo og omegn, med minst fire knivstikkingepisoder registrert på få timer.

En 19-åring fra Nittedal ble kjørt til Ahus med punktert lunge etter å ha blitt stukket i brystet på Løvenstad i Rælingen kommune like over midnatt.

- Sykehuset opplyser at han er alvorlig skadd, men det er ikke fare for livet, sier operasjonsleder Anders Buvarp i Romerike politidistrikt til NTB.

En 20 år gammel mann fra Lillestrøm er pågrepet og siktet for knivstikkingen. Hendelsesforløpet var søndag morgen fortsatt ukjent.

Bråk ved ferja

Fire personer knivstukket på Youngstorget

Klokken 23.49 ble en kvinne pågrepet etter at en 53-år gammel mann ble stukket i brystet i en leilighet i Schweigaards gate.

- Knivstikkingen skal ha blitt utløst av en krangel. Mannen virket oppegående og snakket med patruljen på stedet før han ble kjørt til sykehuset. De opplyste senere at tilstanden var stabil, sier Grøttum til NTB.

Bare fem minutter før måtte politiet rydde opp i et masseslagsmål på Vippetangen da siste båt fra Hovedøya la til kai.

20-30 personer skal ha vært involvert, og også her ble det trukket kniv.

- En mann ble skadd, men ikke verre enn at han først ikke ville ha hjelp i det hele tatt. Etter hvert gikk han selv inn i ambulansen og ble med til legevakten for en sjekk. Situasjonen var for øvrig uoversiktlig, og ingen kniv er funnet, dermed er heller ingen pågrepet, sier Grøttum.

Slåsskamp

Tidligere på kvelden var fem personer involvert i en knivsepisode på Grünerløkka.

En person ble brakt til legevakta med lettere skader.

Politiet betegnet hendelsen som fant sted i 21-tiden som en intern slåsskamp.