Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire personer omkom i trafikkulykker i natt

Dødsulykker i Oslo, Trøndelag og Rogaland.

TO OMKOM: To personer omkom da en rutebuss på vei fra Oslo til Lillestrøm kjørte av veien ved Rommen i Oslo i natt. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
TO OMKOM: To personer omkom da en rutebuss på vei fra Oslo til Lillestrøm kjørte av veien ved Rommen i Oslo i natt. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Både i Trøndelag, Rogaland og Oslo har det vært dødsulykker på veiene i natt.

I Nord-Trøndelag omkom en mann da bilen traff veggen i Værnestunnelen, mens en annen ble alvorlig skadd i en ulykke i Stjørdal, omtrent en kilometer unna.

- Det var en drosjesjåfør som klokka 04.30 ringte og sa det hadde skjedd en alvorlig ulykke i Værnestunnelen. Det var bare en bil involvert, og sjåføren av bilen omkom, sier Sivert Rannem, operasjonsleder i Nord-Trøndelag.

Føreren som ble alvorlig skadd i ulykken i Stjørdal ble fraktet til St. Olav hospital med alvorlige skader.

- Det er for tidlig å si hva som har skjedd ennå, sier Rannem.

Dødsulykke i Rogaland Klokka 04.54 fikk politiet i Rogaland melding om en alvorlig trafikkulykke med et enslig kjøretøy i Todnemlia på Malmheim.

Føreren var fastklemt og alvorlig skadd, og ble fraktet til Stavanger universitetssykehus (SUS).

Kremteknikere og Vegvesenets ulykkesgruppe ble kalt ut på stedet, og veien ble i natt sperret.

Klokka 05.31 var bilføreren erklært død, opplyser politiet, som nå jobber med å bekrefte identiteten på den omkomne.

To omkom i bussulykke I morgentimene i dag ble det bekreftet at to personer mistet livet da en buss på vei fra Oslo til Lillestrøm kjørte av veien ved Rommen i Oslo og rullet 20 meter.

- Vi har fått bekreftet av en av de omkomne er bussjåføren. Sjåføren ble fraktet hardt skadd til Ullevål, men døde av skadene. Dette er dypt tragisk, og våre tanker går nå først og fremst til familie og venner, sier Gry Isberg, kommunikasjonssjef i Ruter.

Politiet har gjennom natta jobbet med å finne ut hva som egentlig førte til den dramatiske utforkjøringen. Lennart Kyrdalen ved Krimvakta i Oslo politidistrikt sier de ikke har noen sikker konklusjon omkring hva som har skjedd, men at de har enkelte holdepunkter.

- Vi kunne blant annet se at veibanen var bar. Bussen kom fra Oslo til Lillestrøm, og det er en busslomme like ved stedet. Noen få meter forbi busslomma er det en mur i veikanten som er laget som en fender. På denne har vi sett spor etter bussen, og ser at den var oppå den og veltet ned en skråning. Bussen endte opp 20 meter lengre ned, forklarer han.

Politiet har også avhørt en rekke av vitnene som ikke ble alvorlig skadd. 12 personer ble brakt til legevakt med lettere skader. Fire personer ble kjørt til Ullevål sykehus med variendene skader.

Flere ulykker Det har også vørt flere mindre alvorlige ulykker rundt om i politidistriktene i løpet av natta. I Straume i Hordaland kjørte en beruset fører uten førerkort ut av veien. Føreren kom uskadd fra ulykken.

Mellom Sævareid og Kilen i Hordaland kjørte en bil med fem personer av av veien. To personer ble sendt til sykehus med lettere skader. Politiet melder smatidig om glatte veier i distriktet.

I Buskerud advarer politiet om glatte veier i distriktet. Det har kommet en del regn og det kan være underkjøling på veiene.

På Romerike har en bil med en person kjørt av veien ved Andelva i nordgående retning på E6.

Politiet på Sunnmøre meldt rundt klokka 08 om en ulykke ved Åsbygda i Tomrefjord. En person hadde kjørt av veien. Politiet mistenker føreren, en mann i 20-åra, var beruset. Han kom unna ulykken med lettere skader.

Brøyter og salter Annie Serup ved Vegvesenets trafikkvarsling på Østlandet forteller at de har folk ute som brøyter, salter og gjør andre tiltak for å sikre veiene bedre.

- Med alt regnet som har kommet er det fare for vannplaning flere steder.

Aslak Heggland fra Vegvesenet i Trøndelag forteller at det ikke er spesielt vanskelige kjøreforhold i området, og at nattens ulykker nok ikke hadde noe med føret å gjøre.

- Det er glatt på noen småveier og i høyere strøk, sier han.