<strong>PÅGREPET:</strong> Fire personer er pågrepet i en bevæpna politiaksjon etter knivstikkinga. Personene er tilknyttet det norske rom-miljøet i Oslo. Foto: Harald S. Klungtveit
PÅGREPET: Fire personer er pågrepet i en bevæpna politiaksjon etter knivstikkinga. Personene er tilknyttet det norske rom-miljøet i Oslo. Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer

Fire personer pågrepet etter knivstikking

Mangeårig konflikt i norske rom-miljøet i Oslo har blusset opp igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo politidistrikt melder at to personer er alvorlig skadd og fraktet til Oslo universitetssykehus etter et slagsmål i Vogts gate på Torshov i Oslo.

- Vi fikk først melding om hendelsen klokka 19.12, det var mange vitner som ringte inn og fortalte om slagsmål i området, både inne på bingoen på Torshov og utenfor. Flere var skadd og det var behov for ambulanse, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Ola Krokan til Dagbladet.

Bevæpnet politi rykket så raskt til åstedet. Ifølge politiet har det blitt brukt øks, sabel, kniv, pistol og automatvåpen under slagsmålet.

- Da politiet kom fram var det nesten ingen som var igjen på stedet. Kort tid etterpå fikk vi melding om en hendelse av samme karakter inne på legevakta. Det ble sett at en bil forlot stedet, og den bilen har vi kontroll på. Fire personer fra bilen er anholdt og det ble også funnet en pistol.

Personene ble stanset og pågrepet i krysset på Carl Berners plass i Oslo, bare noen minutters kjøretur fra Vogts gate på Torshov. Alle personene har norsk statsborgerskap, ifølge Krokan.

«Rom»-oppgjør - Status så langt er at to personer er alvorlig skadd. Det er usikkert om personene er stukket med kniv eller sabel, men alt tyder på knivstikking. To stykker blir også behandlet på legevakta for slagskader.

Ifølge innsatsleder på stedet, Tore Barstad, er det personer tilknyttet det norske rom-miljøet i Oslo, som er innvolvert i masseslagsmålet.

- Det karakteriseres som et oppgjør mellom personer i rom-miljøet. De fire personene som er anholdt var inne på legevakta da, men det er usikkert hva slags rolle de har spilt.

Ifølge Barstad var personene på legevakta fra det samme norske rom-miljøet. 

- Vi vet ikke noe mer om bakgrunnen for at den mangeårige rom-konflikten har blusset opp igjen nå. Men vi har mange tråder vi nå skal nøste opp i, dette kan ikke fortsette, sier Barstad.

Politiet vil oppsøke flere adresser i løpet av kvelden for å få kontroll på situasjonen. Ifølge Barstad har Torshov bingo svært gode overvåkningsbilder fra selve overfallet.

Ifølge Dagbladets reporter på stedet er det nå rolig utenfor legevakta i Oslo. Bevæpnet politi har kontrollert biler på vei inn til stedet.

- Voldsom klisje Daglig leder i Thorsov bingo, Antony Roy Dhevachagayam, sier til Dagbladet at hele hendelsen er sjokkerende. Han befinner seg for tiden i utlandet.

- Jeg har aldri opplevd et slikt problem før. Dette er sjokkerende, og en voldsom klisje. Det er ikke en hyggelig ting, det som har skjedd.

<strong>OPPGJØR:</strong>  Innsatsleder i Oslo politidistrikt, Tore Barstad, forteller at slagsmålet er ett oppgjør i det norske rom-miljøet. Foto: Geir Barstein / Dagbladet
OPPGJØR: Innsatsleder i Oslo politidistrikt, Tore Barstad, forteller at slagsmålet er ett oppgjør i det norske rom-miljøet. Foto: Geir Barstein / Dagbladet Vis mer

Han anslår at bingoen har eksistert opp mot tre år.

- Jeg vet ikke om det var mange andre gjester til stede da det skjedde.

Dhevachagayam er ikke kjent med at personer tilknyttet rom-miljøet har brukt stedet som tilholdssted tidligere.

Øyevitner så blodbadet To jenter var på motsatt side av gata da bingoslagsmålet skjedde. De forteller at angrepet skjedde svært raskt.  

- Vi så at fire menn løp inn på bingoen, den ene hadde øks. Så var det mye bråk der inne, før en mann kom ut og blødde kraftig fra ei hånd og flere andre steder på kroppen, sier et av øyenvitnene.  

Ifølge dem løp gjerningsmennene nedover Vogts gate, mens en av de skadde prøvde å hjelpe kameraten.  

- Da han løftet opp skjorta til mannen med mest skader, så jeg at han blødde fra flere kutt, det var blod over hele ham, sier jenta.  

Hun oppfattet det som at de to skadde ble hentet av venner i en mørk Mercedes og kjørt bort etter kort tid.


Dagbladet kommer med mer.
 

<strong>BLODIG:</strong>  To personer er sendt til sykehus med alvorlige skader etter slagsmål inne og utenfor Torshov bingo. Foto: Harald Klungtveit / Dagbladet
BLODIG: To personer er sendt til sykehus med alvorlige skader etter slagsmål inne og utenfor Torshov bingo. Foto: Harald Klungtveit / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer