Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire personer pågrepet i pedofili-sak

Follo politidistrikt mener å ha avslørt en norsk pedofiliring. Fire menn i 40-50 årene er siktet for å ha misbrukt filipinske gutter i over 20 år. Kripos skal ha visst om pedofiliringen i 10 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminalpolitisentralen i Oslo (Kripos) og Interpol skal ha etterforsket denne saken i 10 år.

De fire siktede skal være en barnepsykolog fra Nord-Norge, en lærer fra Vestlandet, en lærer fra Østlandet og en skoletannlege fra Oslo-området. Sistnevnte skal ha vært hovedmann i det som kan være en pedofil-ring. Skoletannlegen ble i dag ettermiddag varetektsfengslet i to uker. Kjennelsene for de tre andre var ikke klare i kveld.

Filippinske gutter

De fire skal være mistenkt for å ha misbrukt filippinske gutter under 14 år i over 20 år blant annet i Norge og i Manila på Filippinene. Mennene ble pågrepet i helgen. Alle nekter straffskyld.

I dag ble de fire mennene framstilt for varetektsfengsling. Kripos kom på sporet at det som kan være en pedofil-ring for 10 år siden da en pastor på Filippinene slo alarm. Den aktive etterforskningen skal ha blitt igangsatt for ett år siden.

«Spekulative holdepunkter»

Advokat Tor Erling Staff er forsvarer for den ene mannen som er siktet i saken.

- Jeg vil holde meg til min mann. Jeg synes holdepunktene er helt spekulative. Har man vært et sted så er det mistenkelig, har man hjulpet et menneske så er det mistenkelig - alt er mistenkelig. Vedkommende må bevise sin uskyld uansett hva man gjør her i livet, sier Staff til TV 2.

Ifølge tv-kanalen skal politiet ikke ha navnet på et eneste offer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media