SPERRET AV: Området rundt Röda Sten kunsthall ble sperret av og evakuert. Foto: BJÖRN ANDERSSON/BFT MEDIA
SPERRET AV: Området rundt Röda Sten kunsthall ble sperret av og evakuert. Foto: BJÖRN ANDERSSON/BFT MEDIAVis mer

Fire personer pågrepet i Sverige mistenkt for terrorplaner

Svensk politi sier lite om pågripelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pågripelsene, som skjedde på tiårsdagen for terrorangrepene i USA, ble utført av den nasjonale innsatsstyrken i samarbeid med Göteborg-politiet, skriver Expressen. Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo bekrefter pågripelsene, men vil foreløpig ikke oppgi ytterligere detaljer av hensyn til etterforskningen. De fire ble pågrepet i nærheten av Röda Stens Konsthall ved Älvsborgsbron natt til søndag.

Evakuert Området rundt Röda Sten ble sperret av og evakuert i forbindelse med pågripelsene, men sperringene ble fjernet tidlig søndag morgen. Politiet gikk til aksjon samtidig som det ble arrangert en stor fest på Røda Sten Konsthall, i anledning en internasjonal kunstutstilling.

Kunstgalleriets sjef Mia Christersdotter Norman ble kontaktet av politiet, som ba henne sette i gang evakuering av lokalet. — Jeg vet ikke mer enn at politiet kastet oss ut og sa de hadde pågrepet fire personer som er mistenkt for terrorlovbrudd. Etterpå stengte de av området, forteller Norman.

Festen over Åpningsfesten for Göteborgs Internationella Konstbiennal, en utstilling for samtidskunst som arrangeres annethvert år, fikk dermed en brå slutt. Musikken ble stengt av, og folk ble bedt om å forlate festen. — Vi ble bedt om å gå ut. Det var merkelig, her hadde vi vært på en herlig fest med god stemning og prominente gjester. Det er kommet folk fra hele verden til åpningen av kunstutstillingen, sier Henrik Wallgren som deltok på festen til Göteborgs-Posten. Evakueringen gikk rolig for seg.
(NTB)